PočetnaAktuelnoSamir Rizvanović predstavio novu pjesmu pod nazivom ‘Davno su me odvele daljine’

Samir Rizvanović predstavio novu pjesmu pod nazivom ‘Davno su me odvele daljine’

Poznati bh. pjevač narodne muzike sa adresom stanovanja u Njemačkoj, Samir Rizvanović svoju desetogodišnju uspješnu saradnju sa produkcijom „Grand“ krunisao je objavljivanjem nove pjesme.

Za novu Samirovu pjesmu može se reći da je kompletna bh. projekt.

Vokal je sniman u studiju „Amadeus“ u Sarajevu kod poznatog Marina Meštrovića, ostatak u studiju Damira Bečića koji je uradio aranžman za pjesmu,a Sadaheta Bečić pisala je tekst i muziku. Harmoniku u pjesmi je svirao vrsni harmonikaš Borko Radivojević.

-Ova moja nova pjesma,“Davno su me odvele daljine“ ima u sebi dosta simbolike, dosta stvarnosti u našim svakodnevnim životima. I mene su davno odvele daljine iz moje Bosne, danas sam sa podrodicom tu gdje jesmo, ali rodni kućni prag se ne zaboravlja i sve ono što je vezano za njega. Sretan sam što je pjesma naišla na odličan prijem kod publike i što na Youtube kanalu svakodnevno bilježi veliki broj pregleda. Pomalo mi je čak nezgodno, jer me neki u komentarima porede sa Šabanom Šaulićema,a to je ne samo veliki kompliment već i velika, velika obaveza. Šaban je jedan i njega nikad niko neće još zadugo uspjeti da sustigne ili pretekne. To je možda i zbog toga što pjesma nije u ovim današnjim standardima snimanja i pomodarstva koje vlada na estradi, već nas muzikom, aranžmanom, tekstom vraća u zlatne osamdesete godine, kada su se snimale najbolje narodne pjesme. Sada slijede snimanja, promocije,a ljeto nam je tu,pa ću imati i dosta nastupa u BiH. Moram da pohvalim u Anisa Mujanovića koji mi je uradio odličan video za pjesmu, a i moju suprugu Ninu koja se pobrinula za moj stajling – rekao nam je Samir Rizvanović.

Pratite nas:
Višnja Lončar upri
Hanka Paldum odmara