PočetnaAktuelnoSamira i Zijo Kasumović oduševljeni Bosanskim piramidama Sunca u Visokom: Semir Osmanagić je napravio nešto na što cijela Bosna mora biti ponosna

Samira i Zijo Kasumović oduševljeni Bosanskim piramidama Sunca u Visokom: Semir Osmanagić je napravio nešto na što cijela Bosna mora biti ponosna

Samira i Zijo Kasumović, bračni par koji živi i radi u Holandiji, a široj javnosti poznatiji i kao, kako vole njihove kolege reći za njih za „najraspjevaniji par“ s obzirom na to da se oboje bave muzikom, ljetni odmor uvijek provode u svojoj rodnoj BiH.

Svake godine skoro mjesec dana provode na ljetovanju, ali uvijek im je prva destinacija bosanski Neum. Poslije Neuma uvijek otputuju na neku egzotičnu destinaciju.

Nakon odmora u Neumu, Samira i Zijo su prvi put posjetili Bosansku piramidu Sunca u Visokom. Fascinirani su onim što su vidjeli u visočkom Arheološkom parku. Posebno sretni jer kada su boravili u Visokom upoznali su se sa Semirom Osmanagićem, bosanskohercegovačkim poduzetnikom utemeljiteljem zaklade Arheološki park.  Poznat je po kampanji iskapanja geo-arheoloških ostataka kamenih blokova i promicanju tvrdnji o postojanju piramida u okolici Visokog u Bosni i Hercegovini.

-Oduševljeni smo onim što smo vidjeli u Visokom. Sve je fascinantno. Toliko toga što dokazuje da su uistinu tu bile piramide bez obzira što to većina pokušava negirati. Semir nas je oduševio svojom jednostavnošću ali i izdvojio skoro sat vremena da nas upozna sa svim što je jako važno za Piramidu Sunca. Ko nije tamo otišao, neka ne propušta priliku i obavezno ode i maksimalno se odmori u toj ljepoti i tišini – kaže nam Zijo Kasumović.

A, nakon što završe sa odmorima vraćaju se svakodnevnim obavezama, između ostalog i pjevanju. U posljednje vrijeme jako puno su zajedno nastupali i sve više su traženi za gostovanja u Holandiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji… Često ponosno ponavljaju kako su napravili puno više nego što su očekivali u svojoj karijeri, zahvaljujući dobroj saradnji sa Hilmom Peljtom, najpoznatijim estradnim menadžerom u Evropi.

Pratite nas:
Ona se rashladila, a
Od izblajhane kose d