PočetnaMuzikaSamira i Zijo ne mogu bez Neuma: Zahvaljujući menadžeru Peljti imaju puno nastupa, uskoro i duet s pjevačem iz „Granda“

Samira i Zijo ne mogu bez Neuma: Zahvaljujući menadžeru Peljti imaju puno nastupa, uskoro i duet s pjevačem iz „Granda“

Samira i Zijo Kasumović, raspjevani bračni par sa adresom u Holandiji, svake godine obavezno nekoliko dana provedu u Neumu. Ni ove godine nisu mogli, a da ne posjete bosansko more.

-Neum je fantastičan. Tu imamo dosta prijatelja. Ono što nas posebno raduje je činjenica da je Neum iz godine u godinu sve ljepše turističko mjesto. Ove godine je, recimo, daleko urednije gdje god dođete nego prije. Trebamo cijeniti ovo što imamo, ovaj dio naše lijepe BiH – priča nam Zijo.

Iako su u Neum doputovali sami, dočekali su ih brojni prijatelji. Dan kao i svi iskoriste za učivanje u sunčanju i kupanju, dok večernje sate provode družeći se s prijateljima, uz obaveznu ribu na trpezi.

-Poslije Neuma putujemo u Lovran. To su naše neke destinacije koje kodiramo već nekoliko godina. Neum nas je oduševio jer se promijenio u smislu strukture gostiju ali i čistoće koja je svake godine bolja. Poslije ovog odmora učestvovat ćemo na humanitarnom koncertu u Kozarcu. To je jedna lijepa manifestacija koja već ima i neku svoju tradiciju. Naime, prošle godine je bilo oko 1.500 ljudi tako da možemo reći baš jedan zapažen događaj. Imamo dosta dogovorenih nastupa na svadbama koje ćemo ove godine raditi – priča Zijo.

Kod Kasumovića ima još noviteta.

-Izlaze nam dva nova materijala. Naime, jedan je duet koji sam snimio sa „Grandovcem“ Osmanom Krehićem kao i jedna balada koju spremam. Jako interesantna kombinacija. Iamo zaista puno dogovorenih nastupa zahvaljujući angažmanu najboljeg estradnog menadžera Hilme Peljte s kojim imamo jako dobru saradnju – zadovoljan je Zijo Kasumović.

Pratite nas:
Ferid Avdić se pjes
Ko bi rekao da je na