PočetnaAktuelnoSanja Đorđević: Nemam švalera jer sam teška osoba, malo viđam muža, zato mi brak traje

Sanja Đorđević: Nemam švalera jer sam teška osoba, malo viđam muža, zato mi brak traje

Sanja Đorđević posljednjih dana dospjela je u žižu javnosti ne zbog toga što ima novu pjesmu ili zato što je napravila neki skandal, već zato što joj je kćerka postala doktor pravnih nauka.

Ivana je sada doktor prava, je li tu kraj učenju ili može još?

-Ona je poslije studija prava u Beogradu polagala diferencijalni ispit u Švicarskoj da bi mogla i tamo da bude pravnik. Također, u Cirihu je završila i master za sportsko pravo. Mislila sam da će se zadržati na tome, ali njena želja je bila da položi i pravosudni ispit. Ostalo je još da odbrani doktorat u Švicarskoj, ali to samo ako bude željela da tamo radi kao profesor.

Sad kad je prošao taj period, možete da se vratite svom poslu.

-Da, već sam zakazala dosta nastupa, između ostalog i doček Nove godine u jednom hotelu u Doboju. Imam i tezge u Hrvatskoj, Njemačkoj. Vratila mi se želja za nastupima. Tražim i novu pjesmu, koja će biti pravi hit, planiram i veliki koncert u Beogradu. To je i moja dužnost poslije ovoliko godina pjevanja. Ali ne mogu to da uradim dok ne snimim nešto novo što će biti dobro. Tek za koncert treba dosta da se potrudim jer je to velika obaveza. Moj problem, u suštini, jeste taj što ja sve mogu da uradim, ali sam velika ljenština.

Povukli ste se na vrhuncu slave. Šta se desilo?

-Pa prsla sam! Bilo mi je sve dosadilo, počela sam da odrađujem posao mehanički, nisam to više bila ja. Mislim da se kod mene retroaktivno pojavio sav taj stres, rat, kriza, puna kuća izbjeglica, ponovno kućenje, mnogo rada.. Dugo sam nastupala od srijede do nedjelje, malo sam vremena provodila i sa jdetetom. I jednog dana sam sebi rekla: „Moraš da staneš ili si gotova.“

Bilo je tada komentara poput onih da vam je bilo lako da se povučete jer imate bogatog muža?

-Bogu hvala pa sam se dobro udala. Bolje da me izdržava nego da me posjećuje u „Lazi“. Šalim se, uvijek sam imala podršku u suprugu i to mi je stvarno mnogo značilo.

Šta ste radili tih godina kad ste bili van scene?

-Ništa! Stvarno ništa nisam radila (smijeh). Bila sam na knjigama kao na cigaretama, samo sam čitala, putovala, odmarala se, provodila vrijeme s porodicom.

Sviđa li vam se novi muzički pravac, ovo što rade Džala, Buba, Rasta, Senida?

-Ima tu lijepih pjesama, ali nije to za mene. Imam svoj stil i toga se držim.

S kim ste najbliži od kolega?

-Dok sam bila aktivna, sve je bilo drugačije. Sretali smo se na snimanjima, nastupima i samim tim se i družili. Ali kad sam se povukla, onda sam se i udaljila malo od njih. To je sve normalno. Pa ja kad sam bila odsutna, uopšte nisam htjela ništa da radim, čak nisam ni trenirala tada, ugojila sam se sedam kilograma. Pogledajte fotografije, izgledala sam kao budala.

Što vas nema u medijima?

-Mrzi me da se spremam, sređujem, šminkam. I nemam neku potrebu, nemam novu pjesmu. Šta onda da reklamiram?

Da li se vaš suprug naljuti kad nešto kroz šalu izjavite o njemu? Na primjer, jednom ste rekli da vam ne smeta ako ima švalerku jer je živ čovjek i ima svoje potrebe.

-Ma ne (smijeh). On to i ne čita. Perica je ozbiljan čovjek, prati sport i druge teme, estrada ga ne zanima. Dok je on bio u Sloveniji, pitali su me šta radim sama kod kuće, a ja sam rekla: „Bahatim se po cijeloj kući, pušim u svim prostorijama.“ A to sam rekla jer mi on ne dozvoljava da pušim, mogu samo u jednoj prostoriji. Eto, sreća što on to nije pročitao.

Sad ste ponovo zajedno u Beogradu?

-Da. Taj posao u Sloveniji je završen, sad smo ovdje svi na okupu. Ali ja krećem u ofanzivu, počinjem da radim punom parom, pa ću opet često biti odsutna. Ne znam da li primjećujete da, čim se Perica vrati kući, ja počinjem da radim (smijeh). Pa zamislite da budemo stalno zajedno? Odmah bismo počeli da se svađamo! To je recept za dobar brak, moraju ljudi da rade, da se manje viđaju i onda nema svađa i rasprava.

Zbog čega se svađate vas dvoje?

-Najviše zbog mojih cigareta, jer njemu smrdi duhan u dnevnoj sobi. To su uglavnom sitnice. Ja sam veoma teška osoba, ne bih nikada mogla ponovo da se udam jer me niko ne bi trpio ovakvu. Ne volim kad neko pokušava da utiče na moje mišljenje, a Perica voli da se oko toga raspravljamo. Mene u kući zovu „Mića kontraš“ samo zato što imam svoje mišljenje (smijeh). Ivana je uglavnom neutralna, ali često sam ja protiv njih dvoje. Vrlo sam teška osoba, ko bi mene trpio, zato nikada nisam imala švalera.

Znači ni sad ga nemate?

-Pa znate šta… Ispovijest ne treba da bude javna. Imam duhovnika kojem se ispovjedam (smijeh). Ma ko bi mene ovakvu trpio.

Pratite nas:
Muž je vezao lancim