PočetnaAktuelnoSanja Doležal: Roditelji djeci to poklanjaju za 18. rođendan, šokantno mi je to

Sanja Doležal: Roditelji djeci to poklanjaju za 18. rođendan, šokantno mi je to

Sanja Doležal otkrila je kako se nikad nije podvrgnula estetskoj hirurgiji, ali i da je šokirana kad čuje da roditelji kćerkama za 18. rođendan poklanjaju silikone.

Najprepoznatljivije lice Novih fosila u ispovijesti za srpski Blic priznaje kako nije vjerovala da će dočekati pet desetljeća postojanja benda kad im se pridružila.

-Imala sam oko dvadeset godina, taman sam upisala fakultet i moji roditelji su bili protiv, kao i svi roditelji koji ne žele da djeca završe u tim nesigurnim vodama – rekla je 56-godišnja pjevačica i voditeljica.

Kaže kako su ona i suprug kćerku udaljavali od muzike čitav život, no nisu uspjeli u svojoj namjeri jer je na kraju upisala jazz akademiju u Londonu. Priznala je i kako nikad ne bi uspjela imati porodicu i odgajati djecu da bend nije pauzirao devedesetih godina.

-Tad sam radila na televiziji i s tim poslom bila sam kod kuće često. Mogla sam odgajati djecu.

Progovorila je i o estetskoj hirurgiji.

-Sad imam 56 godina, a kad sam imala 20, estetske operacije nisu bile dostupne. Danas da imam 20 godina, ko zna. Uvijek sam patila što imam male grudi, tako da možda bih otišla i sredila to. Danas sam zadovoljna što u ovim godinama nisam ništa radila jer sad mi više ne treba. Onda kad mi je trebalo, to je bila tabu-tema. Danas se mnogi hvale time, to je postalo trend – kaže.

Dodala je i što je rastužuje:

-Žalosti me što vidim da jako mlade cure to rade. Znam da roditelji za 18. rođendan svojim kćerkama poklanjaju grudi, meni je to šokantno. Hoće li baš te velike grudi nekome spasti i promijeniti život? Nisam sigurna. Suprug i ja smo uvijek prvenstveno ulagali u djecu i u njihovo znanje i obrazovanje jer smo ih učili da im to niko nikada ne može oduzeti.

Na pitanje što misli ko je najviše zaslužan što živimo u vrijeme kad je fizički izgled važniji od onoga što nosiš u sebi, Sanja je rekla kako smatra da osobe koje se bave javnim poslom moraju paziti što govore i kako izgledaju.

-Mnogima su one uzor, a djeca su osjetljiva. Danas je prevladala ta moda i mnogo se polaže na izgled – na ljusku, a manje na sadržaj. Samim tim šalje se poruka mladima koji još uvijek nisu toliko izgrađene osobe da je važnije ono što imaš na sebi nego u sebi. Tako je u cijelom svijetu, ne samo kod nas. Kao majka djevojke od 23 godine mogu reći da me to dosta brine. Nije lako odrastati kada vidiš svoje uzore isfotošopirane i izoperirane kao Barbike, a kad se pogledaju u ogledalo, niko nije savršen. Danas, u eri Photoshopa, djeci bi trebalo reći da je prava istina drugačija – zaključila je.

Pratite nas:
Emina Jahović se og
Krah braka pjevačic