PočetnaKoncertiSarajevo: Novogodišnji centar Regiona uz Zdravka Čolića i Crvenu jabuku

Sarajevo: Novogodišnji centar Regiona uz Zdravka Čolića i Crvenu jabuku

 Postavljajući nove standarde organizacije dočeka Nove godine, Sarajevo će ovaj put uz koncerte Zdravka Čolića i Crvene jabuke zasigurno biti centar Regiona

Izvor: Fena

U Sarajevu će tako slavlje trajati tri noći – 30. decembra će nastupiti diplomanti Muzičke akademije, 31. decembra građani i turisti će uz pjesme Zdravka Čolića ispratiti staru i dočekati Novu 2018. godinu, dok će Crvena jabuka muzičku zabavu ponuditi 1. januara 2018. godine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur, te jedna od najvećih muzičkih ikona Zdravko Čolić na konferenciji za medije predstavili  su detalje organizacije i sadržaja dočeka Nove 2018. godine koji će biti upriličen kod Vječne vatre.

– Kulturološka pomjeranja u Sarajevu moraju biti evidentna i naša je želja da to iz godine u godinu što bolje organizujemo – kazao je Skaka, podsjetivši da je i prošle godine doček Nove godine bio organiziran na otvorenom kada je koncert održao Dino Merlin, a ove godine je sadržaj proširen na tri noći, zbog čega je uvjeren da će to biti nezaboravni doček Nove godine.

Pozvao je građane Sarajeva da budu dobri domaćini, ali i gosti, te uživaju u svom gradu uz nastupe najvećih zvijezda Regiona, posebno istaknuvši da je sretan što je “na čelu grada koji zaista i jeste centar Regiona”.

Jer, jedan je Čola

Zdravko Čolić podsjetio da je prošlogodišnji doček Nove godine u Sarajevu s Dinom Merlinom fantastično odjeknuo u javnosti, te kazao da Sarajevo ranije nije organizovalo pompezne dočeke, kao neki drugi gradovi.

– Zahvaljujem što ste mene predložili ove godine. Sarajevo je moj grad i bez obzira na druge ponude ja pripadam ovom gradu i sa zadovoljstvom prihvatam ponudu. To je jedna posebno emotivna priča, nije vezana za finansije. Poštujem ga i prihvatam da budem tu bez obzira na druge ponude – kazao je Čolić.

Posjetioci koncerta, kako je naajvljeno, mogu biti sigurni da će to biti vrhunska produkcija, apsolutna referenca na koju su svi već navikli od Zdravka Čolića.

Pratite nas:
Novi projekt BHRT-a:
Pogledajte video: 2C