PočetnaAktuelnoSarajlije i brojni turisti će 2019. godinu dočekati sa sarajevskom legendom

Sarajlije i brojni turisti će 2019. godinu dočekati sa sarajevskom legendom

Hiljade Sarajlija i turista u 2019. godinu pjesmom će uvesti legendarni Hari Mata Hari, dok će dan poslije koncert u glavnom gradu BiH upriličiti Bombaj Štampa predvođena Brankom Đurićem Đurom.

Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hara Mata Hari, zabavljat će sve one koji se odluče u Sarajevu provesti najluđu noć u godini na otvorenom, a kako saznajemo njemu će se na bini pridružiti još nekoliko gostiju koji su sa ovim pjevačem sarađivali prethodnih godina.

Lokacija organizovanog javnog dočeka Nove godine još nije zvanično definisana s obzirom da se razmatra nekoliko lokacija, među kojima je i Trg BiH na kojem su u prethodne dvije novogodišnje noći fantastičnu atmosferu napravili Dino Merlin odnosno Zdravko Čolić.

S ciljem dobijanja epiteta najpoželjnije novogodišnje destinacije u regionu, i ovaj put zabava u Sarajevu će trajati tri dana.

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra ispred sarajevske katedrale bit će održan koncert klasične muzike, dok će 1. januara navečer, najvjerovatnije ispred Vječne vatre, nastupiti kultni pop-rock bend Bombaj štampa čiji je frontmen Branko Đurić Đuro.

U narednim danima Gradska uprava Sarajeva bi trebala definisati sve detalje te ozvaničiti program koji će, zasigurno, primamiti brojne turiste iz zemalja regiona da predstojeće praznike provedu u gradu na Miljacki.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava prije tri dana potpisale su sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine koji će koštati 230.000 KM.

Pratite nas:
Letu Štuke i Dubioz
Ljekar iz KBC Zemun: