PočetnaAktuelnoSašu Matića nikad niste vidjeli bez naočala: Ovako izgleda kada ih skine

Sašu Matića nikad niste vidjeli bez naočala: Ovako izgleda kada ih skine

Saša Matić i njegov brat Dejan svojim moćnim vokalima gospodare na estradi već dvije decenije.

Braća blizanci Saša i Dejan Matić rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru kao zdravi, ali prevremeno rođeni dječaci koje su otac Zoran i majka Dragica morali da smjeste u inkubatore u zagrebačkom porodilištu.

Iz neutvrđenih razloga, obje bebe su samo nekoliko dana po rođenju u bolnici oslijepile, a taj nedostatak sudbina im je nadomjestila izvanrednim muzičkim talentom, zahvaljujući kojem su već nekoliko godina među najpopularnijim pjevačima u Srbiji i regionu.

Vrlo često u domaćim medijima možemo čuti pitanja voditelja upućena sagovorniku o kome, po svemu sudeći, ne znaju ama baš ništa, što će reći da su vrlo slabo upućeni u život sagovornika, kao i u presjek njegove karijere.

Tako smo imali priliku da čujemo da jedan TV voditelj pita Sašu Matića za njegovog brata blizanca Dejana – da li je istina da zbog njega ne želi da operiše oči, iako zna da bi poslije toga progledao, jer, kako je naveo, to kod Saše nije slučaj.

Na to je dobio odgovor da o tome nema govora. Očito je da voditelj nije bio dovoljno informisan o životnoj priči braće Matić koja je vrlo tužna – momenat nepažnje medicinske sestre rezultirao je njihovim slepilom, iako su bebe rođene sa izvanrednim vidom.

Ipak, malo je poznato široj javnosti kako Saša izgleda bez naočara koje non stop nosi. Tačnije, gotovo nikada na javnim nastupima Saša ne skida naočare. Ali, jednom je to uradio i kamera je snimila ovog talentovanog pjevača.

 

 

Pratite nas:
Raznježio pratioce:
Djevojka Harisa Berk