PočetnaAktuelnoSelma Bajrami ima srce kao planinu: Kada je ula za tešku sudbinu porodice iz Travnika, odmah je uradila ovo…

Selma Bajrami ima srce kao planinu: Kada je ula za tešku sudbinu porodice iz Travnika, odmah je uradila ovo…

Najbolja i najatraktivnija bh. pjevačica Selma Bajrami iako već duži period živi u glavnom gradu Austrije odnosno u Beču, ne zaboravlja domovinu u kojoj je rođena.

Tako je Selma saznala za jednu nanu odnosno stariju ženu iz Travnika koja živi sa dvoje unučadi i sinom koji je hendikepiran.

S obzirom na to da su u veoma lošoj finansijskoj situaciji, nana je odlučila da pretura po kontejnerima da bi unučadima osigurala barem jedan obrok.

Kada je Selma vidjela te slike i taj video, kako nam je rekao njoj blizak prijatelj, Selma je plakala najmanje sat vremena. Potresla je sudbina te porodice…

Bajrami nije mogla da shvati da i dalje ima ljudi koji na takav način žive, jedva sastavljaju kraj s krajem, i na taj način pokušavaju da prehrane porodicu.

Prema informacijama koje smo dobili, Selma je odmah sjela u automobil i zaputila se put BiH i otišla u Travnik da bi nani donijela poklone. Pjevačicinom dolaskom najviše se obradovalo naninih dvoje unučadi.

Od sreće što je neko mislio na nju i njenu porodicu, nana Amela Bešić, Selmi Bajrami je od radosti ljubila njene ruke i zahvaljivala joj se do neba.

Ovim potezom Selma je pokazala da je ne samo dobra i odlična pjevačica već i žena sa srcem, dušom, koju ljudska sudbina dirne do suza.

Kada bi bilo više pjevača kao što je „Žena sirena“, sigurno bi se mnoga srca ogrijala, duše razgalile i suze nestale iz očiju.

 

Bato Šišić

Pratite nas:
Nove muke Halida Mus
Šokantna objava na