PočetnaAktuelnoSENZACIONALNO: Goca zbog Šijana ostavila Halida! Samo je uradila ovo, a njemu je odmah sve bilo jasno!

SENZACIONALNO: Goca zbog Šijana ostavila Halida! Samo je uradila ovo, a njemu je odmah sve bilo jasno!

Goca Božinovska, srbijanska pjevačica, prije 30 godina bila je u vezi s Halidom Muslimovićem, kojeg je ostavila kada je upoznala budućeg supruga Zorana Šijana.

Ljubav između ovo dvoje umjetnika planula je tokom turneje na kojoj su zajedno nastupali. Bosanski pjevač tada je već bio velika zvezda sa mnoštvom hitova, dok je Goca iza sebe imala dvije ploče koje baš i nisu zaživjele kod publike. Imala je i jedan propali brak s kompozitorom Radetom Vučkovićem, s kojim je dobila i kćerku Jelenu. Halid je bio slobodan, pa tako prepreka za njihovu romansu nije bilo, piše Kurir.

Izvor blizak Muslimoviću ispričao nam je kako je izgledala njegova ljubav s Božinovskom.

-On je važio za velikog zavodnika otkako se pojavio na estradi. Što se Goce tiče, s njom ga je spojio menadžer koji je nju pozvao da nastupa s Halidom. Ubrzo pošto su počeli da putuju širom regiona, zbližili su se emotivno i počeli da se zabavljaju. Nije to bila klasična veza, bar ne s Halidove strane, jer se on u to vreme viđao i s drugim djevojkama. Znam da mu se Goca mnogo sviđala, ali nije planirao s njom brak – kaže Kurirov sagovornik.

Koliko su Muslimović i Božinovska bili bliski, pokazuje i podatak da joj je on napisao sve pjesme za treći CD “Želim da me želiš” iz 1989. godine. Čak je izdejstvovao preko svojih kontakata da pjesme objavi sarajevska izdavačka kuća “Diskoton”, koja je tada sarađivala s velikim imenima.

– Goca je prve dve ploče snimila za “Diskos” i “Jugodisk”, pa je prelazak u “Diskoton” bio stepenik više. Za to može zahvaliti Halidu, jer je on dosta pomogao u tome.

Nažalost, pjesme koje joj je napisao nisu postale hitovi, ali je i pored toga ona nastupala skoro svaki dan. Bila je vrlo tražena.

Ljubav između njih dvoje pukla je, prema riječima sagovornika, kada je Goca upoznala Zorana Šijana:

-Otišla je sa Zlatom Petrović u Crnu Goru i tamo je srela Zorana. Kad se vratila u Beograd, počela je da se zabavlja s njim, a Halidu je prestala da se javlja. Dakle, zvaničnog raskida nije bilo. Muslimović je od nekoga čuo da Goca ima novog dečka, pa mu je sve bilo jasno. Njih dvoje su do danas ostali u prijateljskim odnosima.

I Goca  kaže da joj je bosanski pjevač dobar prijatelj, ali da je između njih bilo emotivne veze.

-Halid i ja smo dugogodišnji prijatelji, radili smo na mom albumu. Ništa više od prijateljstva među nama nije bilo. I sad bismo se viđali kao nekad, ali razdvojio nas je onaj rat. On mi je i dan-danas ostao dobar prijatelj – tvrdi Božinovska, dok Halid nije odgovorio na našu poruku.

Osim Goce, Halid se zabavljao i sa Vesnom Zmijanac. Bilo je to tokom osamdesetih godina, kada su njih dvoje bili početnici na estradi. Kako se završila njihova ljubav, otkrila je Vesna jednom prilikom.

-Kada je Halid izdao album „Učini bar jedan pogrešan korak“, shvatila sam da je to pjesma namjenjena meni, nakon čega sam donijela odluku da potražim drugog muškarca i da se udam. Poslije toga sam Halidu posvetila pjesmu „Nevera moja bio si ti“ – rekla je ona.

Muslimović je bio zaljubljen i u Zlatu Petrović, ali ona nije u njega.

Pratite nas:
Kada se živjelo uz
Halid Bešlić od ju