PočetnaAktuelnoSergej Trifunović izložen medijskom linču: Tabloidi su u Srbiji najveća instanca, i vrhovni i krivični i svaki sud

Sergej Trifunović izložen medijskom linču: Tabloidi su u Srbiji najveća instanca, i vrhovni i krivični i svaki sud

Sergej Trifunović, jedan od najboljih regionalnih glumaca, duže od mjesec dana na meti je srbijanskih tabloida, ali i zvanične vlasti.

Njega je nedavno srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar optužio da Fondaciju „Podrži život“, koja skuplja novac za liječenje bolesne djece, koristi za „kockanje“.

Samo koji dan kasnije, u srbijanskim tabloidima najavljeno je da će protiv Trifunovića biti podnesena krivična prijava zbog navodnih zloupotreba novca koji se skuplja za liječenje.

– Znate li koji je prvi amandman tabloidne države? Isto kao i u reklami za Los Anđeles – što se dogodi u LA, ostaje u LA. Što se dogodi u tabloidu, tamo i ostaje. Krivična prijave ne postoji, nije podnesena i što je najveći vic, neće ni biti. To je samo njihov trik, trik vlasti. Ne podnosi se krivična prijava u tabloidu. Ne može ministar zdravlja prozivati i optuživati bilo kojeg građanina na osnovu onoga što piše u tabloidima – kazao je za „Avaz“ Trifunović.

Pojašnjava nam da tabloidi u Srbiji služe državi, aktuelnoj vlasti, da važne stvari skine s dnevnog reda i javnost zabavi nečim. Ovog puta, na meti je on.

– To je komunikacija na nivou rijalitija, svih ovih parova i zadruga. Mene to ne zanima. Ja hoću, za razliku od ministara i vlasti, da živim u pravnoj državi – dodaje.

Ističemo da se cijela priča o zloupotrebi novca pojavljuje u tabloidima koji dan nakon što je Vlada Srbije odlučila u Fondaciju, na čijem je čelu Trifunović, uplatiti 250.000 eura za spas dječaka Dušana Todorovića.

– Vlast je računala da će, uplatom tog novca, kupiti mir, napraviti sebi dobar marketing. Istina je, novac je uplaćen. Dijete je otišlo u Barcelonu. Onda su me novinari zvali i pitali hoću li zahvaliti Vučiću. Na čemu? Rekao sam da država ne bi smjela tek tako da uplaćuje novac nekom građanskom fondu. Nije gospodin Vučić izvukao pare iz svoje slamarice i dao meni da kupim sebi, recimo, brod. On je uzeo naše pare, iz budžeta i prebacio u jedan građanski fond. Pitao sam i građane i Vučića šta ćemo kad za 25 dana, kad potrošimo te pare, dođu nova bolesna djeca. To je jednokratni, marketinški potez, koji nema veze s mozgom – objašnjava Trifunović.

Nakon te reakcije, uvjeren je, krenula je tabloidna osveta.

Raspalo društvo

– Prvo su rekli da sam nezahvalan, pa da blatim vlast, pa sam onda postao narkoman, hinja. Oni mene hoće da diskredituju pred gledaocima „Zadruge“. Napomenuo sam da smo zbrinuli 80 djece, spasili šest dječijih života. Ali, to njih ne zanima, oni se bave krivičnim prijavama, mi spašavanjem života. Svako se bavi onim što ga interesuje – kaže Trifunović.

Strašno je, kaže, što tabloidi i vlast povređuju ne samo zaposlene u Fondaciji, građane koji izdvajaju novac za liječenje djece, nego i roditelje i bolesnu djecu.

– Tabloidi su u Srbiji najveća instanca, i vrhovni i krivični i svaki sud. Ja neću da živim u takvom, raspalom društvu – zaključuje na kraju Trifunović.

Ćaletova rakija i majkina sarma

Trifunović ističe da četiri i po godine poziva da nadležni dođu i provjere Fondaciju.

– Znači, jedva čekam da se to desi, ja ću lično da im kuham kafe i donosim ćaletovu rakiju. Ako treba, natjerat ću majku i da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti – kazao je on.

 

Pratite nas:
Poznata voditeljica
Mladen Vojičić Tif