PočetnaMuzikaŠerif Konjević izabrao hit za Armina Bijedića: On je pametan momak i zna da pjeva

Šerif Konjević izabrao hit za Armina Bijedića: On je pametan momak i zna da pjeva

Publika s nestrpljenjem očekuje novu pjesmu Armina Bijedića, koji posljednjih mjeseci vrijedno radi i puni sve ugostiteljske objekte u kojima nastupa. Pored gostovanja u diskotekama i klubovima, Armin često pjeva na svadbama i privatnim zabavama, tako da radi pet puta sedmično.

Da ima ogromne šanse da u budućnosti naslijedi legende Halida Bešlića i Šerifa Konjevića potvrđuju izjave naših najpopularnijih pjevača narodne muzike, koji već nekoliko decenija neprikosnoveno stoje na vrhu naše estrade.

– Armin Bijedić je na dobrom putu. On je moj drug, neću da ga previše hvalim, samo ću reći da je dobar – kaže o Arminu legendarni Bešlić.

Isto mišljenje dijeli i Konjević koji već godinama prati karijeru Bijedića i pruža mu veliku podršku.

– Armin je dobar momak i dobar pjevač. Nedavno smo proveli nekoliko sati u razgovoru. Pokušao sam da mu objasnim kako sam  pravilno donio neke odluke u karijeri. On je pametan momak, zna da pjeva i zna da su za veliku karijeru potrebne pjesme koje će dugo trajati. Siguran sam da mu je ovaj razgovor koristio i da će donijeti prave odluke – rekao je Šerif Konjević.

Podsjetimo, Armin Bijedić je u maju snimio novu pjesmu „Samo rane“, za koju tekst i muziku potpisuje Dino Muharemović, dok je aranžman djelo Mahira Sarihodžića. Ipak, zbog velikog broja nastupa naš odlični pjevač još nije uspio izdvojiti vrijeme da snimi spot za pjesmu, koja bi možda mogla postati njegova lična karta.

– Publika će na vrijeme biti obaviještena o novoj pjesmi i spotu. Ono što meni mnogo znači svakako je podrška Šerifa Konjevića i Halida Bešlića. Oni su najbolji među najboljim kada je narodna muzika u pitanju, a Šerif mi je prilikom posljednjeg susreta čak ponudio pjesmu koju je sebi uzeo – kaže Armin Bijedić.

Pratite nas:
Amel Ćurić se odli
Kakva majka, takva k