PočetnaKoncertiŠerif Konjević po ko zna koji put dokazao da je „broj jedan“ na estradi: Na Modracu više ni šibica nije mogla stati, publika ga dočekala na nogama

Šerif Konjević po ko zna koji put dokazao da je „broj jedan“ na estradi: Na Modracu više ni šibica nije mogla stati, publika ga dočekala na nogama

Šerif Konjević je još jednom dokazao da mu s razlogom pripada epitet najpopulernijeg folk pjevača u regionu. Svaki put, bilo gdje da gostuje, opravda hvalospijeve koje svakodnevno dobiva prije svega zbog njegovog pjevača, ali i profesionalnog odnosa prema poslu.

I u popularnom clubu „Plaža“ na jezeru Modrac kod Lukavca prije nekoliko dana vidjelo se da mu malo ko od njegovih kolega „smije stati na crtu“.

U objekat nije bilo moguće ući još skoro dva sata prije početka koncerta. Objekat je bio popunjen maksimalno, do posljednjeg mjesta. Na desetine je onih koji su prestojali cijeli koncert jer nisu mogli dozvoliti da zbog toga što više nema sjedećih mjesta, ne budu sudionici tog veličanstvenog nastupa bosanskog Pavarotija kako Konjevića mnogi zovu zbog njegovih odličnih glasovnih sposobnosti.

Pjevao je Konjević skoro tri sata i maksimalno zadovoljio očekivanja publike. Nizao je hit za hitom od onih najstarijih do novih pjesama.

Da je istinski profesionalac u svom poslu vidjelo se i na „Plaži“. Nije poput nekih pjevača koji baš kao i on traju decenijama, došao na nastup sa samo jednim muzičarem. Naprotiv… s njim na sceni bio je kompletan orkestar na čelu sa gitaristom Zoranom Brkićem.

I to dovoljno govori da je Konjević, bez obzira šta pojedinci mislili o njemu, istinski pjevač koji će još dugo publiku uveseljavati svojim hitovima.

Fotografijama u galeriji dočarat ćemo vam bar dio atmosfere sa Šerifovog nastupa u „Plaži“.

 

Pratite nas:
Ona se rashladila, a