PočetnaAktuelnoSeverina Kojić podnijela je žalbu! Ovo su argumenti kojima zahtjeva starateljstvo nad malim Aleksandrom!

Severina Kojić podnijela je žalbu! Ovo su argumenti kojima zahtjeva starateljstvo nad malim Aleksandrom!

Advokatski tim Severine Kojić potvrdio je za tamošnje medije da su predali žalbu na presudu sutkinje zagrebačkog Opštinskog suda, a već su prije podnijeli i zahtjev za određivanje privremene mjere da otac Milan Popović ne smije da odvede sina Aleksandra iz Hrvatske.

Kako se nezvanično saznaje, advokati su u srijedu predali žalbu Opštinskom sudu u Zagrebu, u kojoj su na dvadesetak stranica pobrojali zašto je odluka sutkinje neodrživa. Između ostalog, Severinini advokati smatraju da se sud upustio u odlučivanje s kime će dijete živjeti a da pritom nije uzeo u obzir da dijete ima pravo da zna gdje će živjeti, da ga upoznaju s činjenicom gdje bi trebalo da mu bude dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta – dijete mora pitati za mišljenje.

Po navodima branilaca sve se to nije ispoštovalo u presudi od 28. novembra. Jedan od argumenata u žalbi je da je u donošenju te presude bitno povrijeđen Zakon o parničnom postupku i Ustav, i da prvostepeni sud nije bio ni nezavisan ni nepristrasan kad je donio odluku da će 7, 5 godišnji sin Milana Popovića i Severine Kojić živjeti sa ocem.

U žalbi advokati dalje navode niz činjenica koje je, po njihovom mišljenju, prvostepeni sud pogrešno ustanovio. Nijedan član advokatskog tima Severine Kojić, osim činjenice da je predata žalba, nije želio da govori o argumentima kojima pobijaju presudu.

 

 

 

Pratite nas:
Podigla se ogromna p