PočetnaAktuelnoSeverina odbila da joj sina pregleda psihijatar, nije postupala po zahtjevu Centra za socijalni rad

Severina odbila da joj sina pregleda psihijatar, nije postupala po zahtjevu Centra za socijalni rad

Severina Kojić izgubila je starateljstvo nad sinom Aleksandrom, koji je prošle nedelje po privremenoj mjeri pripao ocu Milanu Popoviću zbog toga što – kako piše u presudi, nije poštovala zahtjeve koje je centar za socijalni rad u Zagrebu zahtjevao od oba roditelja.

Jedan od njih je i taj što je pjevačica odbila da vodi dijete kod psihologa i u psihijatrijsku bolnicu.

U jednom od sudskih spiskova stoji da je pjevačica zamjerila vještacima da su dobili mejlove od Milana i da vidi da su s njim bili u komunikaciji, da su njoj napravili problem od života zbog kriminalca, smrdelja i da su joj i dijete zbunili. Time je, prema procjeni suda, otvoreno iskazala sumnju i nepristrasnost u vještake i njihove procjene.

Nakon što su vještaci naveli da je majka željela da otac dobije dodatno vrijeme sa sinom, Severina je na to ljutito odgovorila: „Bezobrazni ste, pa on je taj koji nije htio da viđa dijete“.

Zaključak je bio da je ovakvo obraćanje majke tokom dopune vještačenja nedopustivo, naročito što se odvijalo u prisustvu djeteta, piše Kurir.

U presudi je navedeno da Aleksandru šteti sukob njegovih roditelja.

– Otac je roditelj koji prepoznaje potrebe jeteta i reaguje na promjene, teškoće i blagovremeno reaguje. Prepoznaje štetnost konfliktnog odnosa roditelja za zdravlje i razvoj djeteta i prema uputu Poliklinike za zaštitu djece i mladih u Zagrebu vodio dijete kod psihologa.

-Također, po nalogu iz rješenja mjere intenzivne stručne pomoći i nadzora obratio se Psihijatrijskoj bolnici za djecu i omladinu u Zagrebu radi tretmana. U međuvremenu, otac je angažovao i privatnog psihologa, koja je dolazila kući u određenim terminima i radila sa Aleksandrom. Kontinuirano ukazuje da se majka ne bavi djetetom već naglašava da to rade treće osobe kojima ona prepušta dio svoje roditeljske odgovornosti – stoji u presudi.

Pratite nas:
Lepa Brena: Htjela s
Da li je Šaban Šau