PočetnaAktuelnoSin joj je ostao u bolnici, a nju su pustili kući: Pjevačica Ajša otkriva nam kako protiču dani sa Kanom, koliko joj suprug pomaže

Sin joj je ostao u bolnici, a nju su pustili kući: Pjevačica Ajša otkriva nam kako protiču dani sa Kanom, koliko joj suprug pomaže

Mlada, lijepa, talentirana Sarajka Ajša Kapetanović postala je sretna majka. Naime, Ajša i njen suprug Adi Đogić postali su sretni roditelji sina Kana.

Vrijeme tokom trudnoće Ajša je najviše provodila u krugu porodice, a velika podrška pored supruga Adija bili su Ajšini roditelji Gordana i Asim. Ajša je njene mnogobrojne fanove putem socijalnih mreža obavještavala kako napreduje njena trudnoća,a ona sama nije mogla da dočeka momenat kada će svoje prvo dijete da primi u naručje.

-Ni jedan porod ne prođe baš stopostotno u redu, a kakav sam ja strah od samog poroda imala, Bogu dragom hvala sve je prošlo dobro. Onih zadnjih par dana pred porod i taj neki strah je bio nestao i samo sam čekala momenat kada će sve to da prođe. I eto prošlo, a ja sam danas najsretnija žena na svijetu -rekla nam je Ajša kada smo je pozvali nekoliko dana nakon što se porodila.

-Moj Kan nije mogao odmah sa mnom da krene kući, morao je da ostane još par dana u bolnici, ali sada je sve u redu. Tu je sa nama i imam osjećaj da nas sunce grije 24 sata. S obzirom da sam kompletnu trudnoću provela u toj nekoj prinudnoj izolaciji zbog koronavirusa, i to je na neki način uskratilo moju kompletnu sreću zbog prve trudnoće i prvog dijeteta. Sada opet kada je Kan tu, niti mi možemo da putujemo, da odemo u Sarajevo, niti da bilo ko od naše rodbine dođe kod nas, da se upoznaju sa najmlađim članom porodice – riječi su mlade Ajše.

Na pitanje na koga liči Kan, Ajša je sa kroz smijeh odgovorila:

-Kako ga sve više i više gledam, imam taj osjećaj da liči na mene. Ali, neka je on nama samo živ i zdrav, pa neka liči na koga hoće.

Da li ste se po pitanju imena Adi i ti u startu bili složili da se zove Kan?

-Nas dvoje smo se već u prvoj godini našeg zabavljanja bili dogovorili kako će nam se djeca zvati, tako da zaista oko toga nije bilo nikakvih problema ili nedoumica. Moj Adi je sada najsretniji kada smo Kan i ja sada kod kuć“.

Da li ti suprug pomaže oko bebe?

-Ja sam se prije užasno bila plašila nečiju bebu da uzemem u naručje, a sada kada sam sama postala majka, taj strah je jendostavno nestao. Kada bih mogla moga Kana bi 24 sata držala u naručju. To je neopisiva ljubav i sreća. A, Adi je uvijek tu pored nas dvoje i moram da kažem da se odlično snalazi u ulozi oca.

A, tvoji roditelji?

-Evo u ovom momentu dok ti i ja razgovaramo moja mama ga ljuljuška. Kan je mašalah jedna jako lijepa, mirna i razvijena beba.

Da li ti se javljaju prijatelji, kolege?

-Još u telefonu imam bezbroj poruka na koje nisam do sada uspjela da odgovorim. Ali, kako se sada polako privikavam na novi život sa novim članom porodice, počela sam da odgovaram na poruke. Malo će potrajati,ali svima ću lično da se zahvalim.

Da li nakon pandemije razmišljaš o ponovnim nastupima, karijeri?

-Svakako da razmišljam, jer pjesma je jednostavno dio mene. Mada ne vjerujem da će sve ovo ubrzo stati,a i kada stane , uslov da bi mogli da nastupamo, pjevamo bit će taj da se svi pjevači moraju vakcinisati. Mada ja u ovu pandemiju ne vjerujem, ipak ću se morati vakcinisati. Kažu da je vakcinacija slobodan izbor,ali ako se vakcinišemo bit ćemo uskraćeni za mnoge stvari u životu,poput putovanja, odmora, nastupa…

Bato Šišić

Please follow and like us:
Pratite nas:
Tommy, sin harmonika
Uz pjesme njegove ma