PočetnaAktuelnoSjećanje na divu: Silvana Armenulić tragično izgubila život na današnji dan

Sjećanje na divu: Silvana Armenulić tragično izgubila život na današnji dan

Pjevačica Silvana Zilha Armenulić poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na današnji dan prije 42 godine.

Njena tragična smrt izazvala je veliku pažnju javnosti, naročito zbog brojnih misterioznih okolnosti koje su je pratile.

Saobraćajna nesreća dogodila se na autoputu Beograd – Niš, kod mjesta Kolari, a Silvana je tada imala samo 37 godina. Zajedno s njom, živote su izgubili i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je vozio automobil.Bivša Jugoslavija ostala je u šoku nakon smrti pjevačice. Silvana je bila obožavana ne samo zbog glasa već i zbog načina odijevanja, ponašanja i nesvakidašnje ljepote.

Silvana se vrlo mlada počela baviti muzikom, ali u ozbiljne pjevačke vode “uplovila“ je kada je čuo harmonikaš Ismet Alajbegović. U trenutku kada je otkrio, ona je bila maloljetna, pa je bilo neophodno odobrenje roditelja da pjeva u njegovom orkestru. Roditelji nisu željeli da im kćerka pjeva u kafanama, ali poslije određenog vremena promijenili su mišljenje.

Silvanin otac je bio alkoholičar, pa je njena majka sama vodila brigu o devetero djece. Silvana je pjevanjem uspjela prehraniti mnogobronjnu porodicu.

Armenulić je pjevala narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pjesme. Najveći uspjeh je postigla kada se pojavila u seriji “Ljubav na seoski način“ i tada je otpjevala pjesmu “Šta će mi život“.

Ploča s ovom pjesmom prodata je u više od 300.000 primjeraka.

 

Pratite nas:
Slavna pjevačica: '
Poznata voditeljica