PočetnaAktuelnoSjećate li se Ilme Karahmet: Prijavila se na novo takmičenje, a u međuvremenu se i udala

Sjećate li se Ilme Karahmet: Prijavila se na novo takmičenje, a u međuvremenu se i udala

Ilma Karahmet, koja je prije nekoliko godina oduševila regiju u talent showu “X-factoru”, pojavila se u RTL-ovim “Zvijezdama”.

Ilma je iz Kiseljaka u Bosni i Hercegovini. Dolazi iz muzičke porodice, pjeva od svoje četvrte godine te svira gitaru i klavir. Već je nastupala na različitim festivalima, koncertima i u TV emisijama. S 13 godina osvojila je cijelu regiju nastupivši u “X-factoru Adria”. Snimila je već i tri svoje pjesme. Najviše sluša pop, R&B i soul, a kao najdraže izvođače izdvaja Tošu Proeskog, Sema Smita (Sam Smith) i Maraju Keri (Mariah Carey). Za sebe kaže da je ambiciozna, komunikativna i strpljiva, a u “Zvijezdama” očekuje dobru atmosferu i upoznavanje novih ljudi. Iako sanja svjetsku karijeru, želi ostati u rodnome gradu, a kada bi morala birati, opredijelila bi se za porodicu i majčinstvo.

Ilma je sa 14 godina nastupila u New Yorku na Internacionalnom festivalu jezika i kulture, gdje je pjevala poznatu pjesmu “Hero” Maraje Keri, a osim Amerike, na tom istom festivalu nastupila je i u Turskoj, Maroku, Njemačkoj, Belgiji, Rumuniji, piše Index.

– Prošla sam cijeli svijet od svoje 13 do 15 godine, a dok sam bila u Njujorku, sama sam se zaputila iz Bruklina za Manhetn kako bi vidjela svoje prijatelje koji su bili smješteni u drugom učeničkom domu. Nisam imala ni adresu, ali uspjela sam se snaći i na kraju ostala s njima tri dana – smije se simpatična Ilma, koja se udala prije nekoliko mjeseci s 18 godina.

Iako voli pjevati R&B, tiha patnja joj je sevdah, a hoće li pred Tončijem Huljićem, Petrom Grašom, Ninom Badrić, Jacquesom Houdekom i Andreom Andrassy skupiti hrabrosti i zapjevati koju sevdalinku, gledoci će saznati u nastavku takmičenja koje mogu pratiti na RTL kanalu.

Pratite nas:
Bahato ponašanje si
Tito zabranio Šaban