PočetnaShowbizSjećate li se Žike i Milana: Ništa od snimanja nastavka „Žikine dinastije“

Sjećate li se Žike i Milana: Ništa od snimanja nastavka „Žikine dinastije“

Burne reakcije javnosti nakon završetka konkursa filmskog centra Srbije, jer kako je saopšteno nema novca za snimanje nastavka “Žikine dinastije”.

Upravni odbor Filmskog centra Srbije donio je odluku da će sa 100 miliona dinara finansirati snimanje tri komercijalna filma, a odbijeno je devet projekata, među kojima je i “Povratak Žikine dinastije”.

Nastavak nekada najgledanijeng filma u bivšoj Jugoslaviji kao autori potpisuju reditelji Milan Todorović i scenarista Milena Marković, profesorka na FDU i kćerka autora originalnog scenarija Jovana Markovića.

Komisija je izdvojila njihovu priču kao posebnu, ali su novac dodijelili drugim projektima.

– Ne mogu da kaže da nisam iznenađen, što komisija nije prepoznala komercijalni potencijal ovog nastavka. Ako je nešto u ovoj zemlju sinonim za komercijalni film, za film koji narod voli onda je to svakako ‘Žikina dinastija – kaže Todorović.

U top deset najgledanijih filmova u regionu svih vremena nalaze se djela iz serijala “Žikina dinastija”. Više od milion ljudi pogledalo je “Idi mi, dođi mi”, “Žikinu dinastiju” i “Drugu Žikinu dinastiju”.

Pratite nas:
Muslimović tvrdi da
Supruga ubice Johna