PočetnaAktuelnoSjećate se djevojke koja se uništila operacijama da liči na Angelinu Jolie: Sada su stigle loše vijesti o noj

Sjećate se djevojke koja se uništila operacijama da liči na Angelinu Jolie: Sada su stigle loše vijesti o noj

Iranska Instagram zvijezda poznata po postovima koji su pokazivali da je otišla do krajnjih granica kako bi izgledala kao da je američka glumica Angelina Jolie, sada je uhapšena.

Sahar Tabar uhapšena je zbog zločina koji uključuju bogohuljenje i podsticanje nasilja, javila je novinska agencija Tasnim.

Tabar je prošle godine napunila međunarodne naslove kada su njene fotografije postale viralne. Iako se šuškalo da je imala 50 plastičnih operacija, većina slika u njenim postovima bila je uveliko izmenjena u fotoshopu.

Privukla je globalnu pažnju medija slikama i video zapisima u kojima podsjeća na ono što je opisano kao zombi verzija Angeline, izveštava BBC-jev analitičar za Bliski Istok Sebastian Ašer.

Sa ispijenim obrazima i karikaturiranim uskim nosom, ona je izazvala zabrinutost zbog desetina kozmetičkih operacija za koje je rekla da je uradila da bi ličila na američku zvijezdu.

Ali nakon što je očarala i zastrašila svoju sve veću publiku na Instagramu, ona je također nagovestila da se veliki dio njenog izgleda svodio na šminkanje i digitalno uređivanje – ustvari sebe je pretvorila u svojevrsnu umjetničku instalaciju.

Sudske vlasti uhapsile su Tabar nakon što su se, prema navodima javnosti, žalili na nju, prenio je Tasnim. Optužena je za bogohuljenje, podsticanje nasilja, nezakonito sticanje imovine, vrijeđanje pravila oblačenja i podsticanje mladih da počine korupciju.

Njen Instagram je od tada izbrisan. Pridružila se dugačkoj listi iranskih influensera i modnih blogera koji su se ogrešili o zakon.

Podijeli

Pratite nas:
Iako se mnogima gadi