PočetnaAktuelnoSkriva ga kao zmija noge! Pravo ime Emine Jahović stoji samo u ličnoj karti, nećete vjerovati kako se zaista zove

Skriva ga kao zmija noge! Pravo ime Emine Jahović stoji samo u ličnoj karti, nećete vjerovati kako se zaista zove

Toliko je već dugo na domaćoj javnoj sceni, da vjerovatno ne biste ni pomislili da pravo ime Emine Jahović nije upravo ono koje tako dobro svi znamo.

Međutim, dok jeste vrlo slično, poznata pjevačica ipak ga je malo modifikovala za javnu upotrebu, dok je ono koje joj i danas stoji u ličnim dokumentima samo u njima i ostalo. Pjevačica je na scenu stupila prije više od dvadeset godina, a tada se vodila rezonom da joj ime bude nešto bliskije sceni i poslu kojim je tada odlučila da se bavi.

Pravo ime Emine Jahović je prelijepo, ali je kao dvadesetogodišnja djevojka iz Novog Pazara željela da ga prilagodi svojoj karijeri koju je tada počinjala. Ona se, naime, zove Emilija Jahović dok joj u ličnoj karti danas stoji Emilija Emina Jahović. Ime po kojem je svi znamo riješila je da koristi javno, dok je ovo originalno, koje je dobila po rođenju, sakrila od javne scene.

Pravo ime Emine Jahović, kako je smatrala, nije bilo ni važno njenoj publici, a kao Emina je započela karijeru koja će se pokazati kao prilično velika pa je već od ranih dana nizala mnoge hitove.

Pratite nas:
Jašar sa Šabanom n
Adnan i Dino ‘pri