PočetnaAktuelnoSlavna pjevačica: ‘U noći vjenčanja morala sam uživo gledati seks show’

Slavna pjevačica: ‘U noći vjenčanja morala sam uživo gledati seks show’

Tina Turner bila je eksplicitna u opisivanju svoje prve bračne noći s Ikeom Turnerom za Mail on Sunday: “Pogodite gdje me je odveo. U kupleraj! Moje prve bračne noći!” Ona danas ima 78 godina, iza sebe ima stotine milijuna prodanih albuma i singlica, jedna je od najslavnijih R&B odnosno rock pjevačica u povijesti. Ipak, cijeli svijet zna da je njen brak s Ikeom Turnerom bio pakao, a sada je u pričanju o tome za tisak otkrila i neke nove detalje.

Bila je 1962., ona je imala samo 22 godine, on je bio sedam godina stariji od nje. Bilo je to pet godina otkako je prvi put dobila priliku pjevati na bini s njegovim bendom Kings of Rhytm. Vremenom su postali ljubavni par i vremenom ju je zaprosio. Bilo joj je od početka jasno, rekla je, da bi to bila katastrofa od braka. Ike je imao probleme s ovisnosti o kokainu, znao je biti nasilan, napadao bi ju svime; od štapa do lončića s ključalom vodom.

Nju je stoga bilo strah odbiti ga i pristala je. Odlučio je da će se vjenčati u Tijuani, pograničnom gradu u Meksiku, mjestu gdje su tada odlazili mladi parovi na brzo i jednostavno vjenčanje, odnosno mornari na lumpovanje s prostitutkama. Ike Turner je bio možda i jedini koji je tamo otišao po oboje.

– U malom prljavom uredu čovjek mi je dodao neke papire preko stola kako bih ih potpisala. I to je bilo to… Nitko nije rekao: ‘Možete poljubiti mladu.’ Nikakve zdravice, čestitke, da ne govorim o onom da sretno živimo – opisivala je ona.

Trenutak kad ju je odvukao na pornografsku predstavu uživo, doslovno javni seks u nekom bordelu, rekla je da joj je bio tako odvratan, njoj, tek vjenčanoj 22-godišnjakinji iz baptističkog gradića, da je tu uspomenu u pamćenju zakamuflirala. Izgradila je sasvim drugačija sjećanja.

– Sjedila sam tamo u tom prljavom mjestu i kutkom oka gledala Ika, čudila se: ‘Da li on zbilja to čini? Kako može?’ Bilo je to tako ružno. Muškarac koji je sudjelovao u tome (u tom seksu na bini) bio je neprivlačan i naizgled impotentan. A djevojka… Recimo da ono što se moglo vidjeti da je bilo više ginekološko nego što je bilo erotsko. Cijelo vrijeme sam bila jadna, na rubu suza, ali nije bilo bijega. Nismo odlazili dok Ike nije bio spreman, a on se dobro zabavljao – pričala je.

S posjetom bordelu gotov je bio njihov vjenčani izlet. Vratili su se u Los Angeles. A ona je samu sebe uvjerila da je sretna, da je sve u redu, ljudima je cvrkutala kako ju je”o, zamisli, Ike odveo na vjenčanje u Tijuanu”.

Tina Turner danas definitivno nosi tragove godina, bilo bi nemoguće da je drugačije. U posljednjih pet godina pretrpjela je moždani udar, zatajenje bubrega, rak, ali sve je to prebrodila i danas živi u Švicarskoj. Ove godine u srpnju jedan od njenih sinova, Raymond, počinio je samoubojstvo u dobi od 59 godina. Možda je i to pridonijelo da Tina Turner sasvim otvori dušu.

U svojoj knjizi “Ja, Tina” već je opisivala Ikea kao zlostavljača, nasilnog čovjeka, teškog ovisnika o drogama, savršeno nesposobnog za brigu o obitelji; kako o supruzi, jednako tako i o svojoj djeci. Autobiografiju je napisala i objavila 1986., kad je imala 46 godina, i tada je prikazala svoj brak takav kakav je doista bio.

No, čak i tada još uvijek je bilo prerano da bi otkrila baš sve što je trpjela od čovjeka koji je umro 2007., na glasu kao obiteljski nasilnik, nepopravljivi ovisnik i više ili manje uništene karijere. Tina Turner sada je otkrila i to da je tijekom cijele svoje karijere mrzila svoj imidž seks-bombe, da se odijevala kako se odijevala naprosto zato što je to bilo praktično za nastupe. Praktično je, doduše, bilo i za prodaju glazbe i ulaznica, no ono što je rekla drži vodu.

– Mrežaste čarape su praktične jer ne spadaju, a koža ne otkriva znojenje na bini. Mini-suknje sam nosila samo zato što, svi znaju, ne možeš onako plesati s haljinom preko koljena.

Pratite nas:
Dječak iz Sarajeva
Sjećanje na divu: S