PočetnaShowbizSnažni Bosanac snimio film sa Stivenom Sigalom

Snažni Bosanac snimio film sa Stivenom Sigalom

Ado Dulas, Bosanac sa austrijskom adresom stanovanja, važi za jednog od najjačih ljudi u toj državi.

Roditelji su mu porijeklom iz Glamoča i Tomislavgrada, a on je odrastao i školovao se u Inzbruku. Danas, kako kaže, živi „nenormalan“ život, pa je danas u Austriji, sutra u Kini, prekosutra u Australiji, Americi…. Kaže da dolazi i u Bosnu i Hercegovinu, da sa zadovoljstvom održava i njeguje kontakt s rodbinom.

Objašnjava nam da je od šeste godine u borilačkim vještinama, a od 2002. ima titulu majstora. Radi kao tjelohranitelj, vlasnik je akademije za samoodbranu i tjelohranitelje, u Inzbruku predaje u internacionalnoj školi za policiju i osiguranje…

Borilačke vještine odvele su ga i na filmsko platno te je danas i priznati internacionalni majstor glumac u akcionim filmovima. Do sada ima devet snimljenih filmova.

– Nedavno sam se vratio iz Moskve, gdje sam snimao film „Angel die Twice“, u kojem igram agenta. U aprilu sam sa Stivenom Sigalom (Steven Seagal) snimao film u Los Anđelesu – priča Dulas, objašnjavajući da je u Holivudu upoznao mnoge glumce.

Objašnjava da su borilačke vještine u početku bile smo njegov hobi, ali da je to vremenom pretvorio u životni poziv.

Uz sve, Dulas je ponosni vlasnik jednog Ginisovog rekorda, onoga u razbijanju siporeks ploča, pri čemu jaje u ruci treba ostati čitavo.

– U aprilu je bilo takmičenje u Srbiji i tu sam apsolutni pobjednik, jer sam laktom slomio 120 siporeks ploča, a svježe jaje u ruci ostalo je čitavo – kaže naš sagovornik.

Kaže da će se borilačkim vještinama baviti onoliko dugo koliko u njemu bude snage i života, odnosno sve dok bude mogao hodati.

Na pitanje koliko su borilačke vještine kojima se bavi opasne, kaže da, ako ne paziš šta radiš, bude nekih povreda.

– Ako se sve ovo radi snagom, onda je veoma opasno, a ako se radi i mozgom, onda sve zavisi od situacije do situacije – kaže Dulas.

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Ovo je prava zaraza:
Aleksandra Prijović
})(jQuery)