PočetnaAktuelnoŠOK intervju sa Giletom: Moj brak nije u krizi, a rekao sam Nataši ako je trudna neka rodi dijete i pokazalo se da laže

ŠOK intervju sa Giletom: Moj brak nije u krizi, a rekao sam Nataši ako je trudna neka rodi dijete i pokazalo se da laže

Jedan od najpopularnijih i najuspješnijih bh. pjevača Amar Jašarspahić Gile, omiljen je kako u BiH isto tako i u cijelom regionu, ali i širom dijaspore. Razgovor sa njim vodili smo u njemačkom gradu Hanau. Na početku smo se osvrnuli na godinu koja je na izmaku.

-Sada ozbiljno da ti kažem za posao nije bila nikad gora godina. Bilo je vrlo malo mora, vrlo malo morskih svirki, a ja more obožavam. Ja svake godine živim za to da idem u Budvu da tamo pjevam, ali Budva je ove godine za skoro sve pjevače  bila jako slaba. Ove godine nula, a što se tiče ostalih gradova u regionu bilo je odlično. Žao mi mora.

Da li voliš more zbog mora ili more zbog lijepih djevojaka?

-Znaš ima ona neka pjesma: “More je život, more su koke, more je izvor života“. Volim ja i planinu, a možda čak više planinu od mora. Mene more jednostavno umori, a neodstaje mi kada ga nema. Ja sam oženjen čovjek, pa onda moram sa ženom da idem, pa prije toga slijedi, pakovanje stvari, pa ih nosi, pa tu je i naš sin, a o kojem se također moram brinuti, kako supruga tako isto i ja. A, na planini imam vikendicu, pa mi je već jednostavnije.

Bez obzira što si oženjen uvijek ti neko pokušava nametnuti neku aferu sa strane. Kako izlaziš na kraj sa tim pričama?

-Ja nekako mogu da izađem na kraj ,ali moja supruga veoma teško. Svaka žena je ljubomora, pa i moja i to je za nju baš onda teška situacija, ali i za mene. Jer ja  jednostavno više nemam snage da joj se pravdam. Mislim da me to pitaš zbog te Nataše koja je bila u Zadruzi, a ja sam joj odgovorio ,ako je trudna neka rodi, neka djece. Onda je ona vidjela da sam budala, pa se na kraju ispostavilo da nije trudna. Hoće popularnost preko mog i Šakinog imena. A, na kraju krajeva i moja supruga bi trebala da bude razumna jer znala je za koga se udaje. Sa pjevačem je veoma teško biti u braku. Ja moram da se slikam sa ženama, ženu su tu oko mene, na mojim nastupima, tako da je to sve normalno.

Da li bi ti volio da ti je supruga pjevačica i da li bi ikad oženio pjevačicu?

-Odgovor na obadva pitanje je jedno veliko NE. Imao sam priliku da budem u vezi ili da oženim pjevačicu, ali nikada to ne bi učinio. Ja nemam ništa protiv mojih koleginica, ja njih sve volim i poštujem, ali ne bi to mogao učiniti, jer sam i ja jako ljubomoran. Ne bi mogao da gledam da joj neko prilazi na nastupu, da je dodiruje, da joj stavlja novac, pa mora da pjeva do ujutro.

Rekao si da si ljubomoran, da li onda možeš da shvatiš, razumiješ svoju suprugu?

-Da mogu. Ali, je trebala da zna koga bira. Na početku je bila ljubav, a sada je još veća, već što je na početku bila. Mi se jednostavno jako mnogo volimo i imamo našeg Darisa koji nas čvrsto veže.

Da li vam je brak ikada bio i krizi?

-Vjeruj mi da nije. Ona jedva čeka da se vratim kući, a i ja, da je zagrlim, i da vidim naše dijete.

 Kakav si u kućnoj atmosferi?

-Mogu za sebe da kažem da nisam pa skoro nikad u kućnoj atmosferi. Uvijek sam negdje na putu. Rekao samo volim planinu, pa onda odem tamo, odmorim se od svega, od dima, od ljudi, kafana, muzike, a volim da igram tenis. Moraš jednostavno negdje imati svoj izduvni ventil.

Rekao si da je tvoja žena  bila svjesna za koga se udaje, a da li si ti bio svjestan kada si postao pjevač, šta te sve očekuje?

-Vjeruj mi da nisam. Da mi dragi bog sada ponovno da šansu, da krenem od početka,a da prije toga znam šta me sve čeka, nikada se ne bi upuštao u to. Vjeruj da je to teško. Dugi putevi, nikada nisi kod kuće, ima i lijepih stvari,ali mnogo više onih ružnih koji se dešavaju,a ima i svakakvih ljudi.

Kako gledaš na ljubomoru kolega?

-Oni ili mnogi od njih ne pokazuju je javno, a mada ja znam da su ljubomorni. A, ako ćemo iskreno ja se ne družim sa kolegama, u stvari tu je samo par njih, Aca Lukas, Aca Pejović i Saša Matić, to su jednostavno za mene kraljevi, jarani, iskreni prijatelji. To se jednostavno nekako tako posložilo,a moj uži i iskreni krug prijatelja su ljudi sa kojima se družim od djetinjstva. Tako da ja nemam potrebu za druženjem sa estradnjacima ili da ja kao nešto trčim za pjevačima. Pa i ja sam pjevač. Ko god kaže da se intezivno druži sa kolegama, to su sve lažna druženja i lažna prijateljstva.

Da li među vama Kakanjicima, uspješnim pjevačima, Denijalom Ahmetovićem, Harisom Kulovićem, Emirom Aličkovićem ima ljubomre, zavisti?

-Ma nikako. Pa mi smo svi djeca Kaknja. Denijal je jedno divno biće, kulturan i odgojen momak koji dolazi iz jedne divne i kulturne porodice, Emir Lapsus me stalno zove,pa ja kad imam vremena, on nema , da se vidimo, a sa Kulom (Haris Kulović) sa njim se nekako najviše družim. Momci su za deset.

Da li je estrada od divnog, mirnog dječaka iz Kaknja od tebe učinila čovjeka koji je pomalo postao drugačiji, nervozniji?

-Baš tako, dobro si to definisao. Pa kako neću biti nervozan? Da pojasnim, nije estrada od mene napravila bahatog čovjeka i to neću nikada biti. Novac me nikada niti popularnost neće učiniti bahatim. Nekako sam se promjenio u glavi,ili sam pobudalio ili sam odrastao, ne mogu razlikujem. Postao sam nestrpljiv, strašno nervozan. Ne mogu da čekam na semaforu kada je crveno svijetlo, odmah mi noge počinju da se tresu,a prije nije bilo tako.

Zbog čega?

-Valjda hoću da iskoristim svaku sekundu svog života i valjda me sada taj semafor spriječava u tome. Oduzima mi te sekunde mog života. Ćelim da slobodno živim svoj život.

Ima li neki trač koji je izašao u javnosti,a koji te mnogo povrijedio?

-Hajde pogodilo me to malo što me ta mala prozvala, kao da je trudna sa mnom. Ali, ja znam što je to meni napravljeno od strane Pinka. Nije sve to sada bitno, bitno je to, kada sam prije par godina bio u Vegasu u Americi,a kod nas u regionu je izašlo u novinama kako sam je nešto loše pričao o Dini Merlinu. Prvo to je čovjek kojeg ja neizmjerno poštujem i volim, može da nam bude doktor svima nama koji smo na estradi, može mi i otac biti. Pa, je onda izašla priča kako je nešto hvalim Cecu. Ja i danas hvalim i Dinu Merlina i Cecu i sve one koji imaju karijere koje traju, koje vrijede i koji imaju vječne hitove. Eto, to me baš najviše pogodilo i kao čovjeka i kao pjevača, muzičara. Bio je tada živi belaj u mom životu.

Šta je bio razlog?

-Vjeruj mi da ne zna,ali naš narod je takav, sve će ti oprostiti ali uspjeh nikada. Uvijek je bilo budala i bit ćeh uvijek. To je ta naša ljubomora.

Da li ti je estrada učinila nešto dobro?

-Pa, vidiš kad me već pitaš, pio sam , a sada više ne konzumiram alkohol. U stvari počeo sam da idem u teretanu, i počeo sam zdravo da živim. Shvatio sam ako nastavim ovakvim tempom posla, pa još da pijem i da se prejedam, da neću dugo dogurati. Znao sam nekad po dva litra konjaka za dan popiti i to mi nije bilo normalno. Sada sam dobro prikočio.

Skoro pa si kompletno istetoviran?

-Jednostavno mi se to i tako sviđa. Prvu tetovažu sam uradio 2013. Uvijek sam htio da imam tetovažu,ali mi roditelji nisu dali. Moj otac je moju prvu tetovažu vidjeo na Facebook-u,a od koje sam dobio visoku temperaturu. Prestat ću sa njima kada se kompletno popunim, neka moj sin Daris ima slikovnicu da boji.

Da li si danas sretan i bogat?

-Sretan jesam, ali mislim da još trebam da sazrijem. Danas imam 30 godina i malo mi fali da sazrijem. Pod tim smatram,mislim sazrijevanjem i odrastanjem,da prestanem da trošim novac kako kakvo dijete. Nerazumno i ne potrebno. Porodičan sam čovjek i da sam kompletno sazrio, ostavljao bi novac sa strane, za ne daj bože, da mi glas otkaže, da mi se nešto desi, da moja supruga i sin imaju obezbjeđenu budućnost. Ja novac potrošim za dva dana,da ne ostavim nešto kod žene ne znam šta bi bilo. Još nisam sve to dobro svario, da postanem ozbiljan, da mislim o budućnosti djetete,kada se to posloži tada ću biti samim sobom kompletno zadovoljan.

Bato Šišić

 

 

 

 

 

Pratite nas:
Mustafa raskrinkava
Azri Husarkić, na p