PočetnaDijasporaŠokantna ispovijest Elmine, sestre preminulog Fikreta Brkića iz Viteza: Nije se ni ohladio, a iz kuće su mu pokrali novac

Šokantna ispovijest Elmine, sestre preminulog Fikreta Brkića iz Viteza: Nije se ni ohladio, a iz kuće su mu pokrali novac

U posljednjih nekoliko dana pojedini mediji u BiH bave se smrću Fikreta Brkića iz sela Kruščica kod Viteza. Fikreta su našli mrtvog u automobilu na parkingu u Zenici, pa su “krojači” istine i pravde odmah krenuli sa lažnim informacijama, inforamcijama koje su Fikretovu sestru Elminu, koja živi u njemačkom gradu Frankfurtu, još više ožalostile.

-Ja sam u dubokoj tuzi za mojim rahmetli bratom Fikretom. Umro je u 48. godini života, a mnogi koji ga ni poznavali nisu krenuli su sa pričama koje nisu istinite. Užasno je kada pročitam kako se moj brat ubio, kako je bio alkoholičar, kako se predozirao alkoholom i još neke nebuloze i gluposti. Jedina i prava istina je da je moj brat bio teško, teško bolestan, da već četiri godine boluje od karcinoma debelog crijeva. Pa, ja sam samo zbog njega i njegove bolesti prodala porodičnu kuću u Bosni, da bi mogla da imam novac za njegovo liječenje. Za samo tri mjeseca jedna bolnica u Zagrebu nam je uzela čak 35.000 eura, da bi ga, kako su mi rekli liječili nekom novom metodom kanabisa, da bi ubijali ćelije raka i da mu ta metoda može jako pomoći i dati novi kvalitet njegovom životu. Moj Fikret je čak na njegovo insistiranje počeo i da radi, njegov šef mu je izašao u susret jer je htio da se polako vrati u normalan život. Nikada nije bio alkoholičar, a u bolnici mu nikada nisu rekli da ne smije popiti jednu pivu. Još, jednom da kažem, da više prestanu da pišu i šire lažne vijesti o tome kako se moj Fikret ubio, predozirao  alkoholom i takve nekakve gluposti. Neka se sada jave oni koji su znali gdje je moj Fikret držao novac u kući, a taj novac, u pitanju je nekoliko hiljada eura je odmah po saznanju da je mrtav  jednostavno nestao. Neko ga je uzeo, nije se ni ohladio, a već su ga opljačkali. Onda su mi se javili iz IZ u Zenici i tražili odmah 3.000 maraka za dženazu. Znate, šta meni kao njegovoj sestri ovo je užasan period, ja nemam snage, nemam u sebi ni malo damara da se pokrenem, da mu odem na dženazu. Moj rahmetli brat, kao da je predosjećao svoju smrt, u zadnje vrijeme mi je nonstop govorio ako umre da ga sahranim pored naše rahmetli mame koja je također veoma mlada umrla u 58. godini života i sahranjena je u selu Merdani kod Zenice – priča njegova sestra i nastavlja:

-Odmah poslije njegove dženaze u saradnji sa policijom pokrenut ću istragu, tužbu i tražiti da se sazna ko je prvi ušao u kuću mog brata kada je preminuo. Kada sam zvala i tražila da mi kažu na kojem parkingu u Zenici su ga našli u automobili mrtvog ni to mi nisu znali reći. Dosta je nejasnoća u svemu tome, ali bitno je da je na njega mrtvog pokrenuta hajka, da je bio alkoholičar. Ja sada sumnjam da ga nekoj nije namjerno ubio zbog novca kojeg je posjedovao jer se on u zadnje vrijeme zaista dobro osjećao. Užas, ali za BiH me to i ne čudi – ispričala nam je sestra preminulog Fikreta, Elmina Brkić.

Porodica Brkic je devedesetih godina bila jako poznata u njemačkom gradu Ofenbahu, a tu je Elminina i Fikretova mama imala poznati club “Blue- Blue” u kojem su gostovali mnogobrojni poznati pjevači bh. estrade.

Pratite nas:
Džeko treba biti po
Ne voli javnu scenu: