PočetnaAktuelnoŠOKANTNO Sinanov sin prijeti maćehi Sabini: Traži joj novac, otima kuću, ona pozvala policiju

ŠOKANTNO Sinanov sin prijeti maćehi Sabini: Traži joj novac, otima kuću, ona pozvala policiju

Sabina Sakić, udovica rahmetli Sinana Sakića, prolazi kroz pakao s pastorkom Rašidom Sakićem, koji prijetnjama i ucjenama pokušava da joj otme imovinu i iznudi novac.

Odmah poslije smrti legendarnog pjevača počeli su problemi u porodici, a glavni krivac navodno je njegov sin iz prvog braka, koji je u aprilu izašao iz zatvora nakon odsluženja višegodišnje kazne zbog ubistva. Od izvora bliskog Sakićima, saznaje Kurir, Rašid traži novac od Sabine, te joj stalno dolazi na kućna vrata i prijeti joj. Iako ona nije željela da ga prijavi, pročulo se šta se dešava, pa je Sabinu policija pozvala na razgovor, a ona im je ispričala šta se dešava, nakon čega joj je rečeno da će ga držati na oku.

 

– Problemi s njim traju čitav život jer je oduvijek bio problematičan i sklon nasilju. Sinan je zbog njega dolazio u brojne neprijatne situacije, zbog čega je često tražio utjehu u alkoholu. Mnogo puta mu je govorio da se smiri, ali ništa nije vrijedilo – otkriva Kurirov izvor i dodaje da je kralj Južnog vetra svu djecu materijalno obezbijedio, ali je, za svaki slučaj, imovinu kupio na ime supruge Sabine.

– Sinan je na Sabinu prepisao svu pokretnu i nepokretnu imovinu, pa čak i stanove svoje djece. Dok je bio živ, svima je obezbijedio krov nad glavom, a kako bi spriječio nasljednike da prodaju nekretnine i tako ostanu na ulici, što se često dešava sa sinovima i kćerkama imućnih roditelja, sve je prenio na ženino ime.

Rašidu je 2003. godine kupio stan u Loznici, a prije nego što je pušten na slobodu, kompletno ga je renovirao. Međutim, njemu to očigledno nije bilo dovoljno, pa je tokom folkerovog liječenja stalno tražio pare. Pjevač mu je tada, iako već teško bolestan, u više navrata dao novac, oko 4.000 eura – otkriva izvor, inače pjevačev kolega, i kaže da Sinan nije više htio da čuje za Rašida:

– Kolegama se žalio da njegov sin ne zaslužuje da mu kaže “zdravo”, a kamoli nešto drugo. Ne samo zato što je nezahvalan, već zato što je nasilan prema njima i stalno ih pljačka. Više puta ga je povrijeđivao na razne načine, a on to nije zaslužio.

Međutim, sada se stvar otrgla kontroli i Sabina je uplašena za svoju bezbijednost.

– Ona ni Sinanovu smrt ne može na miru da žali zbog njega. Sabina, koja je Rašidu davala šakom i kapom, nije zaslužila da joj on radi takve grozne stvari. Treći dan poslije smrti tražio joj je 10.000 eura, iako zna da su se Sakići zadužili na više strana zbog pjevačevog liječenja i da ona vraća dugove. Rašida to ne zanima, pa joj stalno upada u kuću i vrijeđa je.

Za rođendan joj je poslao poruku da će se useliti u kuću u Loznici, kao i da će joj oteti atelje u kojem slika. Ona je očajna i živi u strahu, ali ipak se nada da će se Rašid urazumiti – zaključuje sagovornik.

Sin nije htio da da jetru

Rašid Sakić, koga bije loš glas u Loznici zbog brojnih izgreda, hvalio se po gradu da će biti donor jetre za oca Sinana, a nije se čak ni prijavio za to, već su njegova druga djeca. Kako saznajemo, pjevač je pitao Rašida, samo da bi ga testirao, da li bi mu dao jetru, a on je navodno odgovorio:

– Zašto ja, neka daju druga djeca!

Pratite nas:
VIDEO: Gola plavuša
Nakon krađe mobitel