PočetnaAktuelnoSrceparajuća sudbina Jeke iz ‘Đekne’: Život joj se pretvorio u pakao, sin je maltretirao, živi u prihvatilištu

Srceparajuća sudbina Jeke iz ‘Đekne’: Život joj se pretvorio u pakao, sin je maltretirao, živi u prihvatilištu

Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama, međutim mnogi ne znaju za njenu tešku životnu priču.

A sada su su na društvenoj mreži Twitter isplivale bolne fotografije glumice:

-Redovna korisnica kuhinje Vjerskog dobrotvornog starateljstva. Da li prepoznajete ženu sa fotografija – pisalo je u opisu fotografija.

Vesna je bila udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, s kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”. Vesna je obožavala svoju profesiju i govorila da nikada ne želi da ode u penziju, međutim porodične tragedije učinile su da se odvoji od scene. Za kratko vrijeme izgubila je muža i roditelje, i nije mogla da podnese da gleda kako se ljudi oko nje smiju.

Glumica nije krila da se u njen život uselila velika tuga i da je pala u duboku depresiju.

-U vrijeme bombardovanja Živko je iščilio. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi vidjela. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život – ispričala je Vesna svojevremeno za “Novosti”.

Nakon smrti supruga, život joj se pretvorio u novi pakao. Naime, u javnost je 2006. godine dospjela informacija da Vesnu zlostavlja sin.

-Poslije smrti supruga, plodnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, Vesna živi strašnim životom i neprestano vodi bitku sa sinom koji je više puta verbalno, pa čak i fizički maltretirao – rekao je tada sagovornik lista “Press”.

Glumica je tada iz porodičnog doma pobjegla u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, kako bi se spasila zlostavljanja svog sina.

-Jadna žena nije imala izlaza i pobjegla je od kuće. Utočište i dom je našla u jednoj nevladinoj organizaciji, koja je spasila od nasilja prihvatajući je pod svoj krov. Vesnin životni put je postao veoma težak neposredno poslije Živkove smrti. Osamdesetih godina Pećančeva je otišla u Ameriku sa sinovima i mužem. Stigavši u Holivud, vidjeli su da tu za njih nema mjesta. Pokupili su se jednog dana i krenuli nazad za Jugoslaviju. Otišli su u Crnu Goru, gde je Živko i umro 2001. godine. Nakon suprugove smrti, glumica se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja. Tada su i počele njene muke, koje su se, eto, završile u prihvatilištu za žrtve nasilja – otkrio je tada izvor ovog lista.

 

O navodnom zlostavljanju sina Vesna nikada nije željela da govori, već se uvijek hrabro, sa osmijehom prisjeća detalja iz prošlosti, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života.

U septembru prošle godine, sin glumice objavio je status na Facebooku u kom je naveo da je njegova mama imala saobraćajku i da je tom prilikom otkriveno i da je pozitivna na koronavirus.

-Klepio je auto i slomio joj pet rebara. U Kliničkom centru joj konstatovali pozitivnost na Covid i sad je onako slomljenu prebacuju u Covid bolnicu u Bataji. To znači da neću moći da je posjetim. Drž se Veki – napisao je Petar tada, a onda kroz nekoliko sati obrisao svoju objavu.

 

Pratite nas:
Danijel Alibabić do
Osman Džiho iskreno