PočetnaAktuelnoSrebrenicu ne smijemo zaboraviti: Mladi s korijenima iz BiH, rođeni u Njemačkoj, u Mannheimu organizuju mirnu šetnju

Srebrenicu ne smijemo zaboraviti: Mladi s korijenima iz BiH, rođeni u Njemačkoj, u Mannheimu organizuju mirnu šetnju

Po prvi u njemačkom gradu Manhajmu održat će se mirna šetnja gradom u povodu 11. jula i sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici.

Inicijativa za ovu mirnu šetnju gradom potekla je od Anesa Avdića, a kompletnu organizaciju preuzima Omladinski odbor Mreže mladih iz grada Mannheima.

Prema Avdićevim riječima, mirna šetnja gradom Manhajmom bit će 11. jula u 13 sati, a mjesto okupljanja je ispred starog dvorca u Mannheimer Schloss.

Ovo okupljanje svih Bosanaca i Hercegovaca kao i svih ljudi dobre volje koji žele da i ovim putem i u ovom gradu odaju počast prema nastradalim u Srebrenici, odobrio je grad Mannheim bez bilo kakve prijave unaprijed ili registarcije, ali je veoma bitno držati odstojanje i imati maske na licu zbog koronavirusa.

Treba napomenuti da ovu manifestaciju za stradale u Srebrenici organiziraju mladi ljudi, Bosanci i Hercegovci koji su rođeni u Njemačkoj, ali su tako odgojeni i vaspitani od strane njihovih roditelja, da nikada ne zaborave domovinu njihova porijekla kao ni ono što se dešavalo tokom ratnih godina u BiH.

Pored Anesa Avdića u organizaciju su još  uključeni Harun Hodžić, Florian Rašiti, Ajla Spahić, Amra Ramić i Emra Ramić.

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Trudna Ilda Šaulić
Severina otkrila s k