PočetnaAktuelnoStipe mesić boravio u Njemačkoj: Ne dam da me loše vijesti slome, ne mogu se nagledati sve te ljepote BiH

Stipe mesić boravio u Njemačkoj: Ne dam da me loše vijesti slome, ne mogu se nagledati sve te ljepote BiH

Nakon Indije, Albanije, Prištine, Sarajeva, nekadašnji predsjednik Jugoslavije i Hrvatske Stipe Mesić,a koji je veliki poštovalac Bosne i Hercegovine, nakratko se zaustavio i u Njemačkoj.

Naime, Mesić je boravio u njemačkom gradu Wiesbaden, a kao i uvijek njegov domaćin bio je njegov veliki prijatelj i saradnik Dalibor Jurkić počasni konzul Gvineje, kako u BiH tako i u Njemačkoj.

Dalibora Jurkića i Stipu Mesića mnogo toga veže, a posebno zajednička ljubav prema Bosni i Hercegovini.

Tako je Dalibor u saradnji sa uspješnim mladim biznismenima braćom Matić, Tomislavom i Antom iz Wisbadena organizirao zajednički ručak u jednom renomiranom restoranu u Visbadenu.

Bilo je tu dosta zajedničkih tema, dosta smijeha i prijateljskog časkanja. U razgovoru Stipe Mesić je otkrio da mu je baš na Badnje večer, odnosno 24. decembra rođendan, a otkrio nam je i koji, bit će to 88. rođendan.

-Ja se zaista osjećam vitalno, nosi me taj neki zdrav duh, pozitivna energija i nikada ne dam da me loši ljudi i loše vijesti slome. I u lošim ljudima tražim ono najbolje, a kada čujem lošu vijest, pomislim, pa nije baš sve tako crno. Uvijek bude više, mnogo više dobrih vijesti, nego onih loših. Bio sam u Indiji i ta zemlja me je fascinirala, Albanija također, a kako ja volim da kažem, moje Sarajevo i moja BiH uvijek u meni bude divne uspomene i svaki put kada dođem ne mogu sve te ljepote da se nagledam – rekao je Mesić u neobaveznom razgovoru.

Stipu Mesića i njegove prijatelje tokom zajedničkog ručka posluživala je radnica restorana Marijana,a ona nam je otkrila da je jako sretna što je jedan ovakav gospodin i uvažena ličnost gost restorana. Među pozvanim gostima bio je i novinar Stipe Puđa, kao i njegova supruga Dubravka, također novinarka.

Tomislav i Ante Matić na kraju ručka Mesiću i njegovim gostima, prijateljima, uručili su i prigodne božićne poklone.

A, Stipe nam je otkrio, da nakon ručka ide u hotel, ali ne da spava, već ide u saunu.

(B. Šišić)

Pratite nas:
UHVATILA SAM IH I ZA
Viki i Nermin pune k