PočetnaAktuelnoSupruga Mirsada Kerića: Nisam išla na suđenje, ne bih mogla da gledam ubicu mog supruga i oca moje djece

Supruga Mirsada Kerića: Nisam išla na suđenje, ne bih mogla da gledam ubicu mog supruga i oca moje djece

Nakon skoro tri godine od tragedije, prošle sedmice je u Njemačkoj održano suđenje Turčinu Alsinu Leventu, koji je u pijanom stanju udario u autumobil u kojem su živote su izgubili Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji klavijaturista Mirsad Kerić. Levant osuđen je na tri godine zatvora.

Supruga Mirsada Kerića, Ružica Kerić nije imala snage da ode na  suđenje, pa je u pratnji advokata otišao njihov sin Denis Kerić. Mada veoma rijetko daje izjave za medije, Ružica je pristala da razgovara iz Njemačke.

Ružicu smo zatekli u stanu u kojem je živjela sa Mirsom u njemačkom gradu Ofenbahu,a sa njom su bila djeca Denis, Damir i Anabela.

Ne, nisam mogla da odem. Poznavajući sebe ne bih mogla mirno da sjedim, ne bih mogla ubicu mog supruga, oca naše troje djece da gledam. Mislim da bi se u meni ponovno probudio sav taj bol, sva ta, slobodno mogu da kažem, mržnja prema tom čovjeku, koji na takav način ubio, kažem slobodno  – ubio dvojicu nedužnih ljudi.

A, još kada sam čula za presudu, onda je još bolje da nisam otišla. Pa, za ljude koji nisu vakcinisani, a namjerno su zarazili druge osobe koronom kazna je pet godina, a on je dobio tri godine. Odmah sam preko mojih advokata uložila žalbu, i evo sada javno kažem da tako lako odustati neću – kaže Kerić.

Šta je rekao moj sin

Još je na suđenju, ističe Ružica, skrivao lice.

-A onda mu je moj Denis rekao da ne bude kukavica i da skloni tu knjigu ili novine kojima se sakrivao, da porodicu nastradalih pogleda u oči. Ako je mogao u pijanom stanju, bez vozačke dozvole da vozi, onda neka bude hrabar u susretu sa porodicama Šaulić i Kerić.

Onda se u tu raspravu uključio i njegov advokat, ali Denis je i njega ušutkao. Šta je trebalo, da mu moj Denis kaže: “Ma, super što sam te vidio, baš si mi drag“. Dakle moj Denis je reagovao samo verbalno, ali nikakvog fizičkog obračuna nije bilo kao što su to neki mediji pisali. Na suđenje nije došao Slobodan Stojadinović Bobi, ali ja sam znala, a mislim da sam ti to prije izvjesnog vremena u privatnom razgovoru i rekla, da će iskoristiti svoje povrede da ne dođe. A, znao je za srbijanske medije da izjavljuje i kaže kako je sa Šabanom stradao dečko muzičar. On i moj Mirso su bili jako dobri, privatno kontaktirali i da nakon svega mog Mirsu nazove „dečko muzičar“. Pa oni su 15 godina sarađivali. Da li je to u Srbiji i za srbijanske medije sramota reći Mirsad Kerić? Ma, razočarana sam u mnoge ljude,ali ja ne odustajem“ -poručuje Ružica.

Kaže da je nakon presude odmah nazvao advokat.

-Rekao mi je kako je presretan da nisam bila na suđenju. Prije svega zbog moje bolesti, a onda i zbog moje reakcije, a koja bi bila, sada mogu slobodno da kažem stravična. Uložena je žalba, nadam se da ću se ja do tada oporaviti. E, tada će tek da bude skandal kada se ja na suđenju pojavim. Svaki dan molim dragog Boga da budem smirena kao moj Mirso,ali jednostavno ne mogu, to je jače od mene – govori nam Ružica.

Na upit da li joj je ipak žao što nije otišla na suđenje odgovara:

 

-I jeste i nije, ali tu je isto veliku ulogu odigrao i moj sin Denis koji me je molio danima da ne idem na suđenje, jer zna kakva sam,a kao što rekoh prevagnula je i moja bolest.

Na koncu smo je pitali kakav je danas odnos između Gordane Šaulić i nje

-Nakon te užasne nesreće nije bio baš za pohvaliti. Ali, kada su se strasti smirile, Goca i ja smo imali jedan poduži telefonski razgovor, izvinule smo se jedna drugoj, a danas mogu da kažem da imamo korektan odnos. I ona i ja , svaka od nas sve to boluje na svoj način – ističe Kerić.

(Bato Šišić)

Pratite nas:
Osuđen Šabanov i M
Višnja Lončar, kon