PočetnaAktuelnoŠvedska zvijezda Iris Radoš priznala: Hari Varešanović je bio strog, tražio je od mene maksimum

Švedska zvijezda Iris Radoš priznala: Hari Varešanović je bio strog, tražio je od mene maksimum

Iris Radoš mlada je bh. muzička nada, koja je u svijet muzike ušla sa svega trinaest godina, a istakla se i nastupom na švedskoj inačici poznatog takmičenja „Idol“. Domaćoj publici Iris će se predstaviti debitantskim singlom „Sa osmijehom“, koji je nastao u saradnji sa Harijem Varešanovićem i Nihadom Voloderom, koji potpisuju muziku i tekst.

Prvjenac pod mentorstvom velikog Harija Varešanovića, uz jedinstven vokal i izvedbu mlade pjevačice,  svakako najavljuje veliki uspjeh i odličan početak jedne lijepe karijere u muzici.

Numera je ljubavnog karaktera i nosi lijepu poruku, kao što kažu i stihovi iz pjesme: „Šta god da se desi, ostani tu gdje jesi“.

Promocija pjesme „Sa osmijehom“ bit će upriličena u srijedu, 26. septembra u 15 sati u Pabu na Dolac Malti.

Iris Radoš je djevojka sa velikim glasovnim mogućnostima, u šta će se publika uskoro uvjeriti nakon što posluša njenu prvu pjesmu. Rođena je u Švedskoj, a trenutno živi na relaciji Sarajevo- Švedska. Završila je srednju muzičku školu, a uz aktivno pjevanje svira i klavir.

Iris je veoma profesionalno obavila prvi dio rada na pjesmi, a to je snimanje u studiju NIVO Nihada Volodera. „Sa osmijehom“ je ekranizirana u Sarajevu u produkciji NIVO, a na snimanju spota mlada pjevačica je pokazala ozbiljnost i izuzetnu predanost.

– Jako sam zadovoljna i puno mi znači saradnja sa Harijem i Nihadom na samom početku karijere. Kao mentor cijelog projekta Hari Varešanović je bio veoma strog za vrijeme snimanja pjesme i zahtjevao je maksimum. Vjerujem da će se publici dopasti moj prvi singl. Nakon ovog singla, planiramo rad na mom albumu, a, također, pripremamo još nekoliko singlova koje ću predstaviti prije kompletnog muzičkog materijala – kaže Iris Radoš.

Pratite nas:
Fotografija izazvala
'Da sam dječak': Em