PočetnaAktuelnoSvi misle da je Dado brat Šake Polumente, ali nije: Pjevačev rođeni brat bio je ubijen, Polumenta mu je sa Donnom posvetio ovu pjesmu

Svi misle da je Dado brat Šake Polumente, ali nije: Pjevačev rođeni brat bio je ubijen, Polumenta mu je sa Donnom posvetio ovu pjesmu

Mnogi misle da su Šako i Dado Polumenta braća, a malo je poznato da je Šako zapravo Dadin amidža i da je Šakin rođeni brat rahmetli Sabahudin Sapko Polumenta, koji je bio “žestok momak” i njegova smrt se dogodila pod “velom tajne”.

– I noćas ja da poludim, sve na kocki izgubim, i kada se dobro napijem, a boli me to što nemam brata rođenog i druga pravog i poštenog da mi leđa čuva kad meni teško je – stihovi su dueta koji su otpjevali Šako Polumenta i Donna Ares.

– Ta pjesma me dotiče zbog toga što sam izgubio brata koji je vodio buran život, volio kocku i tako dalje. Dok je Sapko bio živ, bilo ga je u svakoj mojoj pjesmi. Sada mi se čini da ga ima u gotovo svakoj mojoj rečenici – izjavio je Šako.

Prošlo je pet godina otkako je misteriozno umro Sabahudin Sapko Polumenta, rođeni brat popularnog Šaka, i jedan od žestokih momaka u crnogorskom dijelu Sandžaka. O razlozima smrti svašta se pričalo. Od toga da se Sapko predozirao, preko toga da je otrovan, pa do toga da je nasilno ubijen…

Ono što se manje zna jeste da je Sapko Polumenta bio jedan od najefektnijih igrača crnogorske tajne policije pod komandom Zorana Lazovića. Mada šapatom, Sandžaklije iz Bijelog Polja pričaju „da je Sapko posebno dobro odrađivao posao za Lazovića kod prodaje oružja određenim Bošnjacima, tako što bi im prodao oružje, a onda poslao tajnu policiju da im po brojevima traži da predaju oružje“. Sapkova smrt je ostala misterija, spominje se i navodna osveta Lazovića i službe.

Ono što je zasigurno istina jeste to da je i Šakov estradni uspjeh itekako imao potporu brata Sapka i Lazovićeve službe jer mediji su tada po zadatku pravili i zvijezde. Lazoviću se nije smjelo reći „neću“.

Pratite nas:
Nova drama u porodic
Selma Bajrami s Bubo