PočetnaAktuelnoSvi misle da su poznati pjevači rođeni slijepi: Otkrivena prava istina o tome kako su Dejan i Saša Matić izbubili vid

Svi misle da su poznati pjevači rođeni slijepi: Otkrivena prava istina o tome kako su Dejan i Saša Matić izbubili vid

Povremeno i nekada mogu se čuti pitanja u domaćim medijima voditelja upućena sagovorniku o kome, kako se čini, ne znaju ama baš ništa, što će reći da su vrlo slabo upućeni u život sagovornika, kao i u proske njegove karijere.

Mnogi misle da su pjevači rođeni slijepi ali to nije tako. Sve se dogodilo u bolnici nakon njihovog rođenja.

– Braća pjevači koji su se zasluženo probili na estradi i njihova imena su svima jako poznata Dejan i Saša Matić rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru kao zdravi, ali prerano rođeni dječaci koje su otac Zoran i majka Dragica morali da smjeste u inkubatore u zagrebačkom porodilištu. Iz neutvrđenih razloga, obje bebe su samo nekoliko dana po rođenju u bolnici oslijepile.

 

Često u medijama se postavljaju pitanja o tome. Jedan TV voditelj pita Sašu Matića za njegovog brata blizanca Dejana:

Da li je istina da zbog njega ne želi da operiše oči, iako zna da bi poslije toga progledao, jer, kako je naveo, to kod Saše nije slučaj.

Ali na sve to je dobio odgovor da o tome nema govora. Očito je da voditelj nije bio dovoljno informisan o životnoj priči braće Matić koja je vrlo tužna. Njih dvojica, dva mala brata blizanca su bili u inkubatoru te je tada nepažnja medicinske sestre rezultirala njihovom sljepilom, a bebe su rođene normalne sa izvanrednim vidom.

Podijeli

Pratite nas:
Šokirao se kada je
ŠOK intervju Kemala
})(jQuery)