PočetnaDijasporaTamo gdje pjeva Endži Kočan kući se ne ide prije zore: Marc Angel, poslanik u vladi Luxemburga, podržao popularnog pjevača

Tamo gdje pjeva Endži Kočan kući se ne ide prije zore: Marc Angel, poslanik u vladi Luxemburga, podržao popularnog pjevača

Širom dijaspore, posebno u Luksemburgu, sigurno da ne postoji neko, ko se ikada malo opustio u nekom restoranu, klubu , teferiču… a da nije čuo za Endžija Kočana. Kažu da se sa fešti na kojima on pjeva, kući ne ide dok se horoz ne začuje.

„Godine“, „Bomba“, „Ugasi svjetlo“… starije su pjesme koje je objavio i koje su posebno na njegovim nastupima postale jako slušane. Isti sudbinu doživjele su i dvije, krajem prošle godine snimljene pjesme: „Pitaš se“ i „Rijeka“.

Siguran u startu u kvalitet istih, Kočan je uložio maksimalne napore da ih što bolje promovira na brojnim radio i TV stanicama u BiH i dijaspori.

Pored porodice, Endži veliku podršku u radu ima od svog dugogodišnjeg prijatelja i muzičara Amira Ćatića. Ali ne samo od njega… Endžija za velikog druga i dobrog šoumena na nastupima smatraju i brojni političari. Među njima je i Marc Angel, dugogodišnji poslanik u vladi Luxemburga.

Nedavno je Endži pjevao na jednom velikom druženju kojem  se vrlo radoi pridružio i Angel.

-Organizacija iz ZK BIHOR je učinila sve da dočeka i ispoštuje ovog čovjeka kao što oni najbolje znaju. Zahvalan sam Marc Angel kojem je, kako mi je rekao, bila velika čast  što je upoznao takve gostoprimive ljude iz BiHORA. Ponosan sam što sam i ja dio tog kluba – kazao nam je Kočan.

Pratite nas:
Rizo Hamidović je j
Nije se opametio: Ia