PočetnaAktuelnoTom Cruise ne želi da viđa kćerku zbog vjere?

Tom Cruise ne želi da viđa kćerku zbog vjere?

Tom Cruise odlučio je da ne želi viđati svoju kćerku Suri zbog činjenice da nije scijentolog, prenosi “Evoke”.

Glumac serije filmova “Nemoguća misija” istaknuti je član Scijentološke crkve i u tolikoj mjeri ozbiljno shvata svoju religiju da je definitivno odlučio ne viđati svoju dvanaestogodišnju kćerku Suri.

Ketie Holmes i Tom Cruise razveli su se 2012. godine nakon šest godina braka, a imaju kćerku Suri koju poznati holivudski glumac dugo nije vidio.

Anonimni izvor je za “US Weekly” izjavio kako je Cruisu dozvoljeno da deset dana u mjesecu viđa kćerku, ali on ne iskorištava tu mogućnost iz razloga, kako se navodi, što njegova kćerka nije scijentolog.

Mimi Rogers, prva supruga Toma Cruisa, izjavila je da je scijentologija dosta uticala na narušavanje sklada u njihovom zajedničkom životu i da je također prouzrokovala neslaganje Cruisa s njegovom najmlađom kćerkom.

Tom je usvojio Connora i Isabellu dok je još bio u braku s Nicole Kiedman, koje je nastavio da odgaja u skladu sa scijentološkim principima.

Inače, scijentologija je skup vjerovanja i teoloških učenja koja se temelje na djelima američkog autora Rona Habarda, a mnogi ovu religijsku zajednicu smatraju sektom.

Pratite nas:
Emina uživa u luksu
Lepu Brenu ne muče