PočetnaAktuelnoToma i ovaj pjevač žestoko su se posvađali, obezbjeđenje ih razdvajalo: Rekao mu da su mu pjesme s*anje, a onda se ubili od rakije

Toma i ovaj pjevač žestoko su se posvađali, obezbjeđenje ih razdvajalo: Rekao mu da su mu pjesme s*anje, a onda se ubili od rakije

Milić Vukašinović kaže da je Toma Zdravković bio baš nezgodan kada popije!

Doktor za rokenrol i posljednji boem upoznali su se osamdesetih godina u jednom beogradskom klubu i tada se umalo nisu pobili.

Pukao mu film

Vukašinović i danas pamti kako su se posvađali na “krv i nož”, pa je obezbjeđenje moralo da ih razdvaja.

-Upoznali smo se u klubu “Duga”, u vrijeme dok sam bio na vrhuncu slave sa Hankom Paldum. Moje pjesme su se slušale u svim zemljama bivše Jugoslavije, a Toma tada još nije bio toliko popularan. I pošto je bio vrlo nezgodan kada popije, izvrijeđao me je i rekao mi da su moje pjesme s*anje. Da bih izbjegao konflikt, rekao sam mu: “Dobro, s*anje su, šta ćemo sad, hajmo da pijemo” – priča roker i dodaje da legendarni folker nije odustajao od svađe.

-Bio je uporan i nastavio je da se svađa sa mnom. Onda je meni pukao film i umalo se nismo potukli. Razdvojili su nas redari i tako spriječili veću tuču. Kasnije se on proslavio, imao je svoj show i glumio je u serijama, pa je tako nestala ta njegova netrpeljivost prema meni. Nismo se nikada družili, poštovali smo se i kad se sretnemo, voljeli smo da se zapijemo.

Osim tog prvog susreta, Milić posebno pamti i trenutak kada je njegova čuvena pjesma “Sjećaš li se, Sanja” završila u Tominim rukama i postala veliki hit.

-“Sanja” je bila na albumu koji sam ja uradio za Semira Cerića Koketa, ali on nije htio da dođe u Beograd da je promoviše, nego se zadovoljio uspiehom koji je postigao u Bosni. Kasnije je Toma čuo tu piesmu, pa su me njegovi prijatelji zvali u pola dva noću da dođem u kafanu gdie je on trebalo da nastupa. Rekli su mi da neće da izađe pred publiku, da je pijan i da je tražio da mu na kaseti sve vrijeme puštaju moju numeru “Sjećaš li se, Sanja” – prisjeća se sagovornik.

Poklonio mu “Sanju”

Milić kaže da za “Sanju” Tomi nije uzeo ni dinara, kao i da je bio sretan što će tu pjesmu moći da čuje malo šira publika.

-To je bilo u vrijeme kada je on izašao iz bolnice i nije smeo da pije. Rekao mi je: “Ova tvoja ‘Sanja’ je najljepša narodna pjesma. Hoću da je snimim.” Ja sam mu na to odgovorio: “Pa snimi je, samo nemoj da piješ. A najlejpša pjesma ti je ona ‘Dotako sam dno života'”. Nisam mu naplatio pjesmu, a Semir se nije ljutio što ju je Toma prepjevao – priča roker.

 

 

Pratite nas:
Da je živ Sinan Sak
Mustafa će poludjet