PočetnaAktuelnoTOP INTERVJU / Sanja Maletić ne odustaje od majčinstva: Ono što je rekla o najezdi polugolih pjevačica nimalo im se neće svidjeti

TOP INTERVJU / Sanja Maletić ne odustaje od majčinstva: Ono što je rekla o najezdi polugolih pjevačica nimalo im se neće svidjeti

Regionalna estrada prepuna je novih pjevačica, mladih, lijepih i zgodnih, pa je zbog toga pjevačicama koje već dugi niz godina postoje i imaju iza sebe velike hitove sve teže i teže opstati u „navali novih“.

Ipak, jedna od rijetkih koja se ne boji za svoju egzistenciju, jedna od rijetkih koja se hrabro i ponosno nosi sa svakim novim životnim izazovom i jedna od rijetkih koja odbija nastupe, jer želi svoj mir, a ipak dovoljno nastupa i zarađuje, da se ne boji za vlastitu budućnost, a sve je to Sanja Maletić.

Tuzlanka sa adresom stanovanja u Beogradu. Na prvo  pitanje šta se trenutno dešava u njenom životu, Sanja je vedro i nasmijano odgovorila:

-U suštini ništa specijalno. Zapravo, svašta se nešto dešava. Po pitanju diskografije još uvijek mirujem jer iskreno govoreći ništa mi više nije jasno šta se danas snima, sluša, a dok god mi nije jasno ja se koristim starim pjesmama i hitovima. Jednostavno još uvijek koristim staru slavu koja ne može nikad da izblijedi. Zadovoljim sam sa manjom nijansom posla, ali koja je kvalitetnija. Nije bitno koliko radiš već koliku cifru imaš. Biram nastupe, biram ljude sa kojima sarađujem i biram kolege sa kojima nastupam.

Tebi izgleda i fizički dobro ide, kao da ne stariš?

-Mislim da je duh kriv za to. Tijelo kao tijelo stari. Imam 45 godina, ali moj duh je još uvijek veoma mlad i uvijek ga nadograđujem. Idem u pozorište, kino, čitam knjige, a kada sam slobodna sjedim u kući, jednostavno slobodno vrijeme ne koristim da bi noću bančila. Nisam poročna, a jedino ako se porokom može nazvati su cigarete, ali radim i na tome da ih se riješim.  U suštini živim mirno, uživam u životu. Ljetos sam odbila masu poziva za gostovanje jer sam jednostavno željela da uživam u onom parčetu moje oaze koju sam kupila na moru u  Crnoj Gori. Nakon više od 20 godina uzastopnog rada, to sam zaslužila da sama sebi priuštim. Radila na vrijeme, zaradila i sačuvala na vrijeme da mogu sebi to da priuštim.

Zašto sve više i više mladih pjevača postaju poročni na alkohol i drogu?

-Alkohol mogu i nekako da razumijem jer svi mi ponekad popijemo neko manje neko malo više, ali droga je već ozbiljna, jako ozbiljna stvar. Međutim, htjeli mi to ili ne, droga je dio skoro  svih lokala, kafana, diskoteka gdje mi nastupamo, nudi se svakom, a svaka osoba je odgovorna za sebe. Neko je jak da se ne upušta u to, a neko je labilan ili veoma radoznao da proba. To nije moj film, kada čovjek eksperimentiše u mladim godinama mogu i da razumijem,ali kada to neko radi ko je moja generacija, onda tu već nešto nije u redu.

Živiš u Beogradu. Da li je opasan grad?

-Beograd je oduvijek bio opasan grad. Devedestih godina Beograd je bio Kolumbija. Ali, kada taj grad konzumiraš na pravi način, onda je to divan grad. Velika metropola, grad u kojem žive razne vjere i nacije, i tu možeš da prosperiraš odakle god da dođeš. Ja sam u taj grad došla 1993. godine, imala sam svoj stan i znala sam samo dvije osobe. Međutim, vremenom sam napravila karijeru, stekla ime, prijatelje i nekako je postao moj dom.

Narodnjaci i reperi?

-To uopšte ne dopire do mene. Nemam te neke senzore koji bi to registrovali kao da se sve to dešava na kraju svijeta. Kad izađe dobra pjesma ja se odmah zalijepim za nju kao što se to desilo sa novom pjesmom Parnog valjka, to je opasno dobra pjesma. Ta muzika može da dopre do mene, kao i pjesme nekih mojih kolega sa razumnim tekstovima koji dođu do mene. Ti reperi sa narodnjacima su za mene fenomenološke pojave, a takve pojave su podložne komentarisanju. A to kako ću ih komentarisati to je samo moja stvar i baš me briga da li će neko da se naljuti.

Ali činjenica je da pune Arene?

-To zaista ne razumijem. Ali i baš me briga što ih pune. Mene to uopšte ne dotiče. Ja recimo čekam koncert Tonija Cetinskog i to sa arijama. To me dotiče, imam pravo na svoj izbor  i imam pravo da nešto ne slušam. A ne slušam ništa što ne razumijem i kompetentna sam da to kažem. A, ja to ne razumijem.Poštujem što neko to voli, ali u ovim godinama biram samo ono što mi prija.

Da li biraš i muškarce koji ti prijaju?

-Apsolutno i isključivo samo ono što mi prija. Ništa drugo ne dolazi u obzir jer ništa manje i ne zaslužujem od toga.

Da li je istina da si se razvela od supruga?

-To je jednostavno pitanje na koje ja ne želim da odgovorim. To je moja privatna stvar. Novinari me nisu vjenčali ,tako da me sigurno neće ni razvjenčavati. Nikad niko nije vidio sliku sa mog vjenčanja ili nekog privatnog veselja, a neće ni vidjeti. Kada me neko zove da pjeva ne pita me da li sam udata ili razvedena. To nema nikakve veze sa mojim poslom.

Evo, recimo da si razvedena, da li si zaljubljena?

-Uvijek sam zaljubljena jer bez ljubavi ne bi mogla da funkcionišem. Bez obzira da li je veza papirološka ili nije, da li je zakonski regulisana ili nije, ja sam umjetnik, ja funkcionišem isključivo na umjetnost, ljepotu i ljubav. Da nisam zaljubljena ne bi mogla ćivot da zamislim“.

Da li si opasna žena?

-Ne, ja sam realna žena, nisam osvetoljubljiva ,vjernica sam i snaga svake vjere je u praštanju. Mi smo samo prolaznici kroz ovaj život, a Bog je taj koji sudi. Nikada nisam bila opasna žena, ali činjenica je da ne dam na sebe i sve pokušavam da riješim razgovorom. Uvijek sam za ruku pomirenja. Volim dobre odnose prema ljudima. Sa kolegama imam jako dobar odnos i ako bude nekih problema onda to riješavam razgovorom u četiri oka.

Tvoje konkretno mišljenje o starletama koje su zavladale estradom i koje čak i pjevaju?

-Sve to nije moj cirkus, pa samim tim nisu ni moji majmuni.

O pjevačicama, pjevačima koji imaju zavidne karijere, ali ipak su ušli u jedan od rijaliti programa?

-Želim im od srca da tamo ostanu što duže i da pokažu svoje pravo lice. Ja šaljem poruke za sve njih, potrudit ću se da što dalje ostanu, da uživaju u karijeri kad izađu iz jednog takvog rijalitija.

O Zorici Marković?

-Zorica je moj drug i ona uopšte nije opasna. Nju ili voliš takva kakva jeste ili je ne voliš uopšte. Zorica je jedan mangup i ona je prošla dosta toga u životu, a što ova mlađa generacija može samo da mašta, da sanja. To je žena koja ima dosta hitova iza sebe, žena koja je zaradila dosta novca , ima svoju porodicu i ja mislim da su sve te Zadruge, Parovi, Farme njoj samo jedan njen dobar fetiš i ništa više. Ona se samo dobro zeza.

Da li si konačno odustala od toga da postaneš majka?

-Ne, ni u kom slučaju. Još uvijek osjećam mladom i spremna sam i želim da budem majka. Tu vijest ću da podijelim sa svim novinarima i naravno da ne odustajem, pa ni u pedesetoj godini mi nije kasno. Smatram da sam jako stabilna osoba i da ću svom djetu da pružim svu ljubav svijeta, a odgajala bih ga onako kako su moj djed i baka odgajali moje roditelje.

Bato Šišić

Pratite nas:
Darko Lazić se prvi
ŠOK INTERVJU/ Keba