PočetnaAktuelnoTrening centar NS/FS BiH

Trening centar NS/FS BiH

Reprezentativci Bosne i Hercegovine pristižu u Trening centar NS/FS BiH u Zenici, gdje će se do petka spremati za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2018. sa Grčkom.

Predstavnicima medija, koji su danas u velikom broju bili prisutni u Trening kampu, obratili su se selektor Mehmed Baždarević i reprezentativac Gojko Cimirot.

„Pred nama je jako važna utakmica i nadam se da ćemo svi, i stručni štab i igrači, dati sve od sebe da se što bolje spremimo za utakmicu. Protivnik je kvalitetan i ozbiljan, ali igrali smo i protiv jačih. Moramo se uzdati u naš rad i želju i što spremnije dočekati meč. Mnogo pažnje poklanjamo protivniku, radimo analize i kolektivne i individualne. Trudimo se da skupimo što više informacija o njima koje će nam biti od koristi“, rekao je Baždarević.

Cimirot koji nastupa za grčki PAOK dobro poznaje protivnika: „Spremaju se kao i mi i znaju da ih očekuje teška utakmica. Biće neizvjestan meč jer obje ekipe imaju kvalitet. Nije važno ko će istrčati na teren, sigurno je da ćemo svi pružiti maksimum. Napadači su nam u dobroj formi to bi mogla biti naša prednost u susretu sa Grčkom.“

Selektor Baždarević je poziv naknadno uputio i Miroslavu Stevanoviću koji je bio na širem spisku, te će se i on priključiti ekipi u ovoj reprezentativnoj akciji.

Pratite nas:
S.A.R.S. dobitnik je
Biber je dobio tri p