PočetnaAktuelnoTuga u Njemačkoj: Mirsad Kerić sahranjen i uz pjesmu Šabana Šaulića

Tuga u Njemačkoj: Mirsad Kerić sahranjen i uz pjesmu Šabana Šaulića

Brojna rodbina, prijatelji, kolege… oprostili su se danas od velikog muzičara Mirsada Kerića. On je, podsjetimo, preminuo usljed povreda koje je prošle nedjelje zadobio u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj u kojoj je život izgubio i Šaban Šaulić.

A, baš kao i Šabana Šaulića kojeg su jučer u Beogradu ispratili sa pjesmom „Ne plači dušo“, i njegov prijatelj i muzičar Mirsad Kerić, koji je danas sahranjen u Njemačkoj, ispraćen je uz muziku. Prilikom spuštanja lijesa u grob svirali su veliki Šabanov hit „Odlaziš, odlaziš rušiš mi sne“, „Nedjelju“ Džeja Ramadanovskog, ali i refrene još nekih pjesama koje je Kerić često svirao i pjevao.

Prije ukupa organiziran je ka komemorativni skup u Offenbachu na kojem se okupila se brojna rodbina, prijatelji, kolege… Među prisutnima je, kako javlja naš saradnik, Dino Bešlić, sin Halida Bešlića.

O Keriću su govorili njegovi najbliži, kao i nekolicina prijatelja i kolega. Nikada, kako su rekli, u njihovim sjećanjima neće izblijediti lice uvijek nasmijanog Mirsada koji je, pa i u situacijama kada je njemu bilo najteže, znao naći riječi utjehe i pružiti podršku drugima oko sebe.

Otišao je, kako su rekli, na vječni svijet, ali nikada njegov lik i djelo nikada neće biti zaboravljeni.

Porodica Šaulić poslala je bijeli vijenac sa porukom: “Posljednji pozdrav dragom Mirsi”. Mirsad je bio Šabanov dugogodišnji saradnik, sa kojim je i kobne večeri nastupao u Njemačkoj.

Iza Mirsada je ostala supruga Ružica, sinovi Dennis i Damir i kćerka Annabella.

Bato Šišić

Sahrana Mirasda Kerica uzvrri njegove omiljene pjesme

Gepostet von Bato Sisic am Samstag, 23. Februar 2019

Pratite nas:
Komemoracija Mirsadu
Šokantno: Šešelj