PočetnaAktuelnoU Augsburgu će 7. marta biti baš veselo: Uz Hakaline pjesme, Sportsko- kulturno umjetničko društvo BiH ponovo počinje s radom

U Augsburgu će 7. marta biti baš veselo: Uz Hakaline pjesme, Sportsko- kulturno umjetničko društvo BiH ponovo počinje s radom

Jedno od najstarijih Kulturno-umjetničkih društava u Njemačkoj, “Sportsko- kulturno umjetničko društvo BiH” iz njemačkog grada Augsburga, zahvaljujući entuzijastima, ljudima koji žele da ovo društvo nastavi da živi i radi, odlučili su da ga ponovno ožive.

Jedno vrijeme ovaj klub je sa svojim radom i aktivnostima stagnirao, a 07. marta 2020. godine zvanično opet započinje sa radom odnosno samo nastavljaju tamo gdje su svojevremeno stali.

Naime, 7. marta organiziraju “Bosansku noć ” u Augsburgu, a očekuje se veliki dolazak Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Augsburgu, Minhenu i ostalim okolnim gradovima u pokrajini Bajern. Te veceri za dobru muziku i zabavu bit ce zaduženi popularni Zeničanin Nihad Fetić Hakala, jedna od popularnijih pjevačica u dijaspori Selima Ahmić, a voditelj programa bit će Bato Šišić.

Ova nezaboravna noć bit će održana u ZUSAMMSTRASSE 17, 86165 AUGSBURGU. Ulaznice u predprodaji koštaju 15, a na noć održavanja koncerta 20 eura. Za sve informacije možete se obratiti na broj telefona 0176 221 40 902.

-Potrudit ćemo se da svaki posjetilac bude zadovoljan, jer nam je u cilju da ova noć protekne u što boljoj atmosferi, da je svi oni koji dođu pamte po dobru,a tu noć  ujedno ćemo zajedno sa svim ženskim dijelom publike proslaviti i njihov dan “DAN ŽENA” – rekli su nam kratko iz ovog kluba.

Riječ je o klubu čiji je predsjednik Amil Delić, Enver Kučković je podprjesednik kao i Dževad Silnović, na mjestu blagajnika sjedi Nedžad Ćuran, Edin Rizvić i Osman je kontrolor, Nedžad Islamagić je predsjednik skupštine, dok je Izudin Delić na mjestu zapisničara u klubu. Svoj doprinos što boljem radu kluba nsebično daju i drugi, mnogobrojni članovi.

Podijeli

Pratite nas:
Seju Kalača ipak ni
Javila se na Instagr