PočetnaAktuelnoU Austriji ima dvorac, a ovako izgleda njena kuća u Kasidolu! Komšije otkrivaju kako se ponaša Dragana Mirković u rodnom selu

U Austriji ima dvorac, a ovako izgleda njena kuća u Kasidolu! Komšije otkrivaju kako se ponaša Dragana Mirković u rodnom selu

Dragana Mirković ne zaboravlja svoje rodno selo Kasidol, pokraj Požarevca, pa tamo odlazi kad god joj to obaveze dozvole.

Iako već decenijama živi u Austriji, gdje osim vile ima i dvorac, ona je novac uložila i u imanje na kojem joj žive roditelji. Podigla im je jednospratnu kuću, koja važi za jednu od najljepših u selu, a u lijepo sređenom dvorištu nalazi se još jedna prizemna starija nekretnina.

Ekipa Kurira nedavno se uputila u Kasidol, gdje je u to vreme bila i folk zvijezda. U dvorištu smo primijetili “majbah” sa čuvenom registracijom DON, ali ona nije izlazila iz kuće. Na kapiji smo sreli njenu majku Jelicu, koja nije bila raspoložena za razgovor.

-Hvala vam što ste došli, ali naša porodica ne daje nikakve izjave medijima – kratko nam je rekla Draganina majka, prije nego što je zatvorila kapiju porodičnog doma.

Dragana je, inače, jedna od omiljenih stanovnica ovog sela. U to se uvjerila i naša ekipa u razgovoru sa njenim komšijama, koje su izuzetno ponosne na nju. Oni ističu da je Mirkovićeva ostala ona ista Dragana kao s početka karijere.

-Naše luče, osim kad ima obaveza u Požarevcu, uvijek je tu kod nas, u svom Kasidolu. Normalno priča, kao ja s vama. Preljubazna je. Dođe kolima kod nas, ovde sa majkom Jelicom, kupi šta joj treba i ide dalje. Stalno ide u obilazak familije, ovdje u selu, kad dođe u Srbiju, pa kupuje kod nas poklone, pića i ostalo. Baš je bila za Svetog Iliju, pa dva dana posle toga, pa opet poslije dva dana. Ekstra je, ja nemam šta loše da kažem za nju, kao ni bilo ko ovdje u selu. Ostavi i bakšiš redovno. Kad bi sve pjevačice bile kao ona, a ne da se sad srame odakle su potekle, gdje bi nam kraj bio – rekla nam je ljubazna prodavačica u seoskoj prodavnici, koja se nalazi tik pored Draganine osnovne škole.

U blizini smo zatekli i gospođu, koja nam je ispričala zanimljivu anegdotu sa početka Draganine karijere.

-Naša Dragana je još kao mlada nepoznata pjevačica, koja je tek počinjala karijeru, jednom prilikom putovala iz Crne Gore, sa mora, autobusom za Srbiju. Međutim, u tom autobusu nije bilo više mjesta, bio je prepun. Tada je Dragana rekla vozaču: “Ja sam pjevačica Dragana Mirković i ja moram da stignem na zakazan nastup. Molim vas, primite me, ako treba, i u gepeku ću da sjedim, samo da stignem”. Vozač se bio sažalio na nju, pričao mi je poslije: “Kako da je ne primim, bila je malo čupavo derište, šta ću, pustio sam je”. I tako je Dragana presjedijla cijeli put od Crne Gore do Beograda na prednjem stepeništu autobusa. Eto, koliko je bila skromna, a takva je ostala i do danas – ispričala nam je ova Kasidolka.

Pratite nas:
Lepoj Breni prebacil
Koncertom u Visokom