PočetnaAktuelnoU klubu „Ljiljani u Manhajmu: Koja je Tuzlanka donijela Viki tepsiju kolača, a ko je Ziju Kaumovića „kitio“ eurima?

U klubu „Ljiljani u Manhajmu: Koja je Tuzlanka donijela Viki tepsiju kolača, a ko je Ziju Kaumovića „kitio“ eurima?

Za  poznatu i popularnu regionalnu pjevačicu folk muzike Viki Miljković, slobodno bi se moglo reći da je ovu godinu obilježila mnogobrojnim nastupima širom Evrope.

Zijo će novu pjesmu snimiti u studiju Tašketa, supruga Viki Miljković

Naime, Viki je skoro pa obišla sve gradove u Njemačkoj, a njene koncertne aktivnosti do kraja godine šire se do Luxemburga, Švicarske…

Na nastupu bio i pokoji muškarac

Njen posljednji nastup Violeta je imala u bh. klubu „Ljiljani“ u njemačkom gradu Manhajmu, a mnogobrojna publika, prije svega žene, jednostavno su „zarobile“ Viki i s njom pjevala sve do kasnih noćnih sati.

Samira Kasumović i Viki: Prelijepo druženje

-Tako se lijepo osjećam večeras da se to riječima opisati ne može. Publika je divna, domaćini još bolji… ma sve se toliko pozitivnog skupilo na jednom mjestu – kratko je Viki prokomentarisala njen nastup u „Ljiljanima“.

Ramija i Viki: Velika obožavateljka

I ovaj put, baš kao i godinama unazad uz Viki je na bini bio njen suprug, prijatelj i saradnik inače odličan muzičar i aranžer  Taške.

Okružena djevojkama

-I pored silnih obaveza koje imam, a koje su prije svega vezana za „Zvezde Granda“, pa mojih nastupa, konačno sam našla vremena da privedem snimanje mog novog CD-a, a od kojeg zaista očekujem mnogo. Bit će tu i brzih, ali laganih pjesama, što bi mi pjevači rekli, ljubavnih balada. Iskreno se nadam da, kada novi CD ugleda svjetlo dana, publika i moji fanovi koji me prate biti zadovoljni pjesmama koje će biti na tom CD – rekla nam je Miljković.

Od Zane je dobile krempite

U pauzi između dva nastupa Viki se družila sa njenim fanovima, ljudima koji su prešli i po više stotina kilometara da bi uživali u njenim pjesmama i njenom društvu. Tako je iz Frankfurta došla Mirsada, a Tuzlanka Zana, znajući da Viki voli domaće kolače, donijela joj punu tepsiju krempita.

Mirsada iz Frankfurta donijela buket cvijeća

Pored Viki tu večer u „Ljiljanima“ nastupio je i muzički bračni par Samira i Zijo Kasumović koji su također kako posebno isto tako i duetskim pjesmama oduševili posjetioce. U jednom momentu neki od posjetilaca za otpjevane pjesme po želji Ziju su lijepili eurima po čelu.

Bilo je to nezaboravno druženje

-Došao je trenutak da konačno u mojoj karijeri napravim još jedan veći iskorak, pa mi je tako velika želja da u Beogradu, u Tašketovom studiju snimim jednu pjesmu koju bi on napisao i producirao, pa da onda reklamu i promociju  tu pjesme radim Beogradu. Vjerujem da će se tako nešto desiti veoma ubrzo jer ja sam spreman da ulažem u vlastitu karijeru – rekao nam je Zijo Kasumović.

Bato Šišić

Pratite nas:
Eminu Sadetin doveza
Zejd Džananović iz