PočetnaAktuelnoU Offenbachu održan Kulturni festival nacija: Pojetioci svih nacija, zahvaljujući BKC Offenbach, uživali u bosanskim specijalitetima

U Offenbachu održan Kulturni festival nacija: Pojetioci svih nacija, zahvaljujući BKC Offenbach, uživali u bosanskim specijalitetima

U njemačkom gradu Offenbach, već godinama, kako to tradicija nalaže, održan je Kulturni festival nacija. I ove godine, kao i predhodnih, učešće su uzeli članovi Bosanskog kulturnog centra Offenbach.

I mladi podržali fest

Zahvaljujući njima na ovom veoma posjećenom kulturnom događaju ponovno se sa ponosom zaviorila zastava Bosne i Hercegovine, a vrijedne hanume BKC Offenbach i ove godine su se potrudile da posjetioci uživaju u slatkim kulinarskim specijalitetima bosanske kuhinje i u pravoj bosanskoj kahvi. Muški dio BKC Offenbaah i ove godine bio je zadužen za roštilj i  za njihove ćevape,a koje oni po njihovom rezeptu prave i prodaju već godinama.

Brojni posjetioci se uhvatili u kolo

Mladi članovi folklora

I ovaj put, već u nekim ranim večernjim satima, sve je bilo prodato, pa su tako i ovaj put kako Nijemci isto tako i ostali posjetioci svih vjera i nacija uživali u bh. kaulinarskim specijalitetima.

Nastupom prisutne oduševili najmlađi članovi folklora

Posebnu pažnju izazvo je nastup foklorne sekcije „Sevdah“. Najmlađi članovi svojim nastupom bili su u samom centru pažnje. Na kraju su i mnogobrojni posjetioci, iako je bilo kišovito vrijeme, zaigrali kolo.

Posjeta iznad očekivanja

Prisustvovao i GK BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža
sa Fadilom-Junuzovićem

Ovaj veoma zanačajan kulturni događaj u Ofenbahu posjetio je i Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža sa Fadilom Junuzovićem.

Viorile se zastave BiH i Njemačke

Vrijedne članice BKC Offenbach

Bosansko kolo na kiši

Ispred BKC Offenbach, Ismet  Velagić se javno zahvalio članovima koji su danima aktivno i snažno doprinosili u organizaciji Fest-a, članovima i prijateljima na veseloj posjeti i druženju ,njihovim dragim prijateljima iz “Sevdah Frankfurt” na dugogodisnjoj podršci i druženju, njihovim novim prijateljima iz “Damar Darmstadt” na podršci i druženju, delegiranom osoblju grada Offenbach-a na posjeti i druženju te gradu Offenbach-u na svakogodišnjoj mogućnosti predstavljanja tradicije i kulture Bosne i Hercegovine.

Bato Šišić

Pratite nas:
Evo šta je Hanka Pa
Selma Bajrami u vjen