PočetnaAktuelnoU Operskoj areni“ u Ankoni svi su gledali u Zuzi Zu: Ljeto u društvu Bože Vreće i prijatelja Alena

U Operskoj areni“ u Ankoni svi su gledali u Zuzi Zu: Ljeto u društvu Bože Vreće i prijatelja Alena

Poznata i popularna sarajevska i bh. pjevačica sa slavujskim glasom Zuzi Zu, u posljednje vrijeme i nije baš aktivna po pitanju muzike, ali zato kako smo saznali Zuzi ovo ljeto koristi da bi se odmorila, posvetila samo sebi i njenim dragim prijateljima. Kada smo kontaktirali ovu pjevačicu bila je u Italiji tačnije u Ankoni.

-Da, istina je da sam malo što se tiče mog muzičkog puta tu malo zastala, da odmorim, da razmislim šta i kako dalje, a privatno sam jako aktivna. Recimo u Zagrebu sam bila na promociji novog albuma našeg fenomenalnog Bože Vreće i zaista je ta promocija bila fenomenalna, ono što bi se reklo na Božinom nivou. Veći dio ljeta provela sam u Zagrebu mada sam bila nekoliko sedmica i na moru, a onda mi je u posjetu došao moj dobar prijatelj Alen, inače operski pjevač koji živi u Italiji, te sam odlučila da sa njim krenem  za Ankonu i ujednom manjem mjesto kod Ankone koje se zove Mačerata uživam u „Operskom ljetu“ koje se održava u predivnom ambijentu „Operske arene“.

Kada smo krenuli iz Zagreba kratko smo se zadržali u Splitu i baš taj dan bio je veličanstevni i tužni ispraćaj Olivera  Dragojevića iz tog grada. Bila sam do srca dirnuta tim događajem i još jednom se moglo vidjeti koliko je Oliver bio omiljen i voljen u tom gradu,ali i širom regiona. Odmah po dolasku u Ankonu, dočekale su nas paklene vrućine, a noći su bile divne i prepune operskih događanja. Gledala sam „Čarobnu frulu“ od Mozarta, „Travijatu“ od Verdija, pa „Ljubavni napitak“ i još par operskih predstava. Jednostavno sve to mi je bilo potrebno da samu sebe zadovoljim muzikom koju obožavam – rekla nam je Zuzi Zu.

Na pitanje kada će sama snimiti nešto novo i kada će opet za Sarajevo, Zuzi je odgovorila:

-Nakon Ankone sam u Sarajevu. Tu ću opet da razmislim o mojim daljnim životno estradnim planovima, a svakako planiram da do kraja ove godine snimim nešto novo, a u kojem ću muzičkom pravcu otići, e to ćemo još da vidimo – kazala je Zuzi za Ekspanzija.com.

Zuzi se za odlazak u Ankonu pripremila baš onako kako to i svaka žena želi, a ponijela je dosta zanimljivih modnih detalja. Posebnu pažnju izazvala je jedna od njenih mnogobrojnih haljina za koju je dobila dosta komplimenta od publike u „Operskoj areni“ u Ankoni.

 

Pratite nas:
Za njom je plakala c
Vrijeme je za bebu: