PočetnaMuzikaU petak i subotu festival ‘Studentsko ljeto’ u Maglaju: Halid Bešlić i ‘Zabranjeno pušenje’ specijalni gosti, pripremljena brojna iznenađenja

U petak i subotu festival ‘Studentsko ljeto’ u Maglaju: Halid Bešlić i ‘Zabranjeno pušenje’ specijalni gosti, pripremljena brojna iznenađenja

Od 1964. godine Maglaj za kojeg će mnogi reći da je mali grad velikog srca, njeguje lijepu pjesmu, tradiciju svog kraja, BiH, Evrope… Čini to već 47 godina kroz Međunarodni festival mladih interpretatora zabavne i narodne muzike „Studentsko ljeto“.

A, „Studentsko ljeto“ će i ove godine, u petak 31. augusta i subotu 1. septembra, okupiti 30-tak mladih pjevača koji će na pozornici tog prestižnog festivala započeti svoju karijeru ili dosadašnjoj dati još veći značaj. Ne bez razloga pa ovaj festival privlači brojne pjevače da sudjeluju u takmičarskom programu jer su sa istog mjesta svoje karijere započeli Lepa Brena, Severina Vučković Kojić, Željko Samardžić, Alma Čardžić, Gulliano, Asim Brkan i mnogi drugi.

U petak će biti održano večer zabavne muzike na kojem će specijalni gosti biti momci iz grupe „Zabranjeno pušenje“, dok će se u subotu upriličiti večer narodne muzike koju će svojom pjesmom kraljevski zatvoriti naš najpopularniji pjevač Halid Bešlić. Festival se obje večeri održava u sportskoj dvorani s početkom u 19 sati.

– Po 47. put u Maglaju će se okupiti mladi pjevači sa željom da se pokažu široj javnosti u pjevačkom smislu, sigurni da će baš na tom mjestu početi njihova lijepa karijera. Uz takmičare iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Maglaja, Goražda, Kotor Varoši, Maglaja, Visokog… tu su mladi pjevači iz Srbije. Time još jednom potvrđujemo da smo uistinu Internacionalni festival koji s razlogom traje već nekoliko decenija. Bilo je jako veliko interesovanje kako pjevača za učešće, tako i potencijalnih sponzora. Maglajlije, ali i brojni gosti koji će nam doći iz drugih gradova i država, željno iščekuju obje festivalske večeri jer znaju da će to usitinu biti prelijepo druženje uz muziku – kazala je Arnela Tumbić, stručni saradnik za informisanje i odnose s javnošću Općine Maglaj.

Pratite nas:
Nikad je nije prikaz
Jennifer Lopez i s 4