PočetnaShowbizU školi je imao jedan iz muzičkog, a danas je najpopularniji pjevač svijeta

U školi je imao jedan iz muzičkog, a danas je najpopularniji pjevač svijeta

Ed Sheeran danas je najpopularniji pjevač na svijetu, posljednjom turnejom srušio je i svjetski rekord, ali prije samo deset godina stvari su izgledale potpuno drukčije. Otkrio je to jedan primjerak na izložbi “Ed Sheeran Made In Suffolk” prepunoj pjevačevih predmeta iz djetinjstva, ali i škole.

Najviše predmeta za izložbu donirao je njegov otac John, koji je godinama, baš poput svakog pravog roditelja, marljivo skupljao sitnice iz Edova života. Jedna od njih je svjedodžba Akademije za modernu muziku u Guilfordu koju je pohađao 2009. i 2010. godine, a koja ukazuje na to da Sheeranu ocjene, najblaže rečeno, nisu bile toliko bitne.

Na svjedodžbi se vidi da je Ed iz svih šest predmeta dobio – čistu jedinicu. Riječ je o predmetima poput pisanja pjesama, profesionalnog muziciranja, razvijanja stila i pripreme za glazbenu industriju. Njegova prosječna ocjena za tu godinu bila je, dakako, opet jedinica.

Godinu i pol nakon ove porazne svjedodžbe Sheeran je izdao debitantski album “Plus”, koji je postao deveti najprodavaniji album desetljeća u Velikoj Britaniji i donio mu dvije nagrade Brit Award, za najboljeg debitanta i najboljeg muškog izvođača.

Sheeran je osvojio pet Brit Awarda, četiri Grammyja i dvije MTV nagrade, a njegova posljednja turneja s trona je zbacila grupu U2 i postala najisplativija turneja u povijesti glazbe. Unatoč očajnim ocjenama, pjevač je do danas prodao 150 milijuna albuma, a bogatstvo mu se procjenjuje na 160 miliona funti.

Podijeli

Pratite nas:
'Imam kuću, stan, v
Nakon 6 godina preki