PočetnaAktuelno„U tuđoj avliji sa Osmanom Džihom“: Životni put Sarajke Ilijane Vavan, iskustvo s čovjekom kakav je Bill Gates

„U tuđoj avliji sa Osmanom Džihom“: Životni put Sarajke Ilijane Vavan, iskustvo s čovjekom kakav je Bill Gates

Ilijana Vavan je direktorica za Evropu, jedne od najvažnijih i najvećih informatičkih kompanija na svijetu, Kasperski Lab. Rođena Sarajka, s holandskim pasošem, adresom u Njemačkoj i menadžerica u ruskoj top-kompaniji, iza sebe ima i sjajnu sportsku karijeru, te iskustvo rada s čovjekom kakav je Bill Gates.

Direktorica softwarskog diva kao što je Kaspersky Lab na svjetski put uspjeha u biznisu krenula je prije 26 godina iz ratnog Sarajeva. Taj put nije bio lagan, ni kratak, ni bez trnja, no Ilijana Vavan može biti zadovoljna onim što je postigla u životu. Ona je dokaz da se znanje, trud, sportski duh u kombinaciji s malo bosanske tvrdoglavosti itekako isplate…

-Sarajevo je grad koji vam se jednostavno uvuče pod kožu i bez obzira na period koji provedete u njemu, kada odete, taj grad nikada ne ode iz vas – rekla je ova uspješna Bosanka  Osmanu Džihi uredniku i voditelju emisije „U tuđoj avliji“.

Gost emisije „U tuđoj avliji sa Osmanom Džihom“ je Vavan koja se nalazi na čelu najuspješnije kompanije za informatičke sigurnosne sisteme.

Ove subote u 20 sati i 45 minuta samo na Hayat TV PLUS kanalu.

 

Pratite nas:
Ceca i Karleuša se
Muzičko druženje u