PočetnaAktuelnoUbistvo pjevačice Jelene Marjanović: Zoran od ubice može da postane saučesnik?

Ubistvo pjevačice Jelene Marjanović: Zoran od ubice može da postane saučesnik?

Tužilac u slučaju ubistva srbijanske pjevačice Jelene Marjanović mogao bi tokom predstojećeg suđenja da izvuče i “keca iz rukava“.

U slučaju da procjeni da su mu dokazi poljuljani, a kredibilitet svjedoka doveden u pitanje, postoji mogućnost da optuženog Zorana Marjanovića, umjesto za svirepo ubistvo – okrivi za saučesništvo u zločinu, pišu Novosti.rs.

Na ovakav pravni manevar računaju i advokati odbrane, pa se uveliko spremaju i za tu mogućnost. Da je ovakav scenario moguć u ovom sudskom predmetu, može se na neki način nazreti i u samoj optužnici protiv Zorana Marjanovića, koji je zasada sam na optuženičkoj klupi.

U dijelu gdje se citiraju nalazi i zaključci raznih vještačenja, navodi se i mišljenje vještaka sudskomedicinske struke. Oni nagovještavaju da postoji mogućnost da je počinilac krivičnog djela imao – saučesnika!

Zločin je počinjen 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

– Gotovo je izvjesno da će, ukoliko se pokaže slabost dokaza o Zoranovoj krivici kao počinioca teškog ubistva, doći do prekvalifikacije krivičnog djela – kaže izvor “Novosti” iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

– Tada će mu se na teret staviti saučesništvo. I u tom slučaju prijeti mu višedecenijska robija. Još je, međutim, rano da se o tome govori.

Kako će se situacija odvijati u sudnici vidjet će se već 5. novembra za kada je zakazan glavni pretres.

U srijedu na održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Marjanović se izjasnio da nije kriv.

– Svašta tužiocu može da padne na pamet, pa i prekvalifikacija, jer nema dokaza da je Zoran Marjanović počinio zločin za koji ga terete – kaže advokat Stefan Jokić, koji pored Nikole Dumnića, Aleksandra Zarića i Veljka Delibašića, brani muža ubijene pjevačice.

– Mi, kao odbrana, na to računamo. Njima su glavni dokazi blato na njegovim pantalonama i vremensko-prostorno vještačenje. A, baš te dve stvari idu Zoranu naruku.

Kako objašnjava Jokić, vještaci su u jednom saglasni – da je ubica poslije zločina morao da bude ne samo blatnjav, već i prekriven krvlju, jer je žrtva tokom udaraca obilno krvarila. Na Marjanovićevim maskirnim pantalonama nađeni su tragovi blata, ali ne i krvi.

– To nije čudno, jer je Zoran tragao za suprugom i mogao je da se isprlja – navodi advokat Jokić.

– Krvi nema, jer je on nije ubio. On ima i čvrst alibi za vrijeme u koje je, prema optužnici, ubijena Jelena. Njihova zajednička kćerka Jana, koja je tada imala pet godina, ispričala je da se tata nije odvajao od nje. Njen iskaz će se čitati u sudnici.

MEHANIČAR O POVREDAMA RUKE

Odbrana će, kako saznajemo, kao dokaz otkud krv na zadnjem sjedištu Mercedesa, koji je vozila Jelena Marjanović, dostaviti fotografije njene povrijeđene ruke. Te povrede nadlanice zadobila je tokom zamjene gume. Kao svjedok bit će pozvan i njen mehaničar, koji o tome zna detalje. Sa izvođenjem ovih dokaza, prije dva dana, na pripremnom ročištu, saglasilo se i tužilaštvo.

Podijeli

Pratite nas:
Kad se pravda Hanka
Izgubio ravnotežu:
})(jQuery)