PočetnaAktuelnoUpoznajte čovjeka koji je promijenio sudbinu Zdravku Čoliću

Upoznajte čovjeka koji je promijenio sudbinu Zdravku Čoliću

Kornelije Kovač je kompozitor koji je usko sarađivao sa Zdravkom Čolićem i mnogim drugim zvučnim imenima sa estrade.

On se u jednom intervjuu za “Nedeljnik” prisjetio početka karijere čuvenog pjevača, a rijetko ko zna da je Kornelije prvo dao otkaz Čoliću, da bi kasnije od njega napravio zvijezdu.

– Ja sam Zdravka Čolića prvo otpustio iz Korni grupe. Smatrao sam da on, i pored odličnog glasa, nije adekvatan pjevač za tu vrstu muzike koju je svirala Korni grupa. Ali sam mu već tada rekao da je on odličan solo pjevač, ali ne za bend. Zdravko se nije naljutio iako mu nije bilo prijatno. Ali sam mu ja vrlo brzo, poslije petnaest dana kako se vratio iz Beograda u Sarajevo, rekao: “Čola, dođi na razgovor. Ajde da radimo pjesme za tebe.”

Kornelije je dodao da nije slutio da će Zdravko postati tako popularan pjevač.

– Čola je bio mlad dečko koji je u svemu imao uspjeh. I to u svemu čega se dohvatio da radi. Znao sam da će imati uspjeha, ali nisam slutio koliki će taj uspjeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor pošto nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene saradnja, ide pet mojih pjesma na albumu, i pet od drugih kompozitora ali i da ja učestvujem u odabiru. I to nije bio nikakav problem.

Pratite nas:
Dobro nam došlo: Da
Iako važe za jedan