PočetnaAktuelnoUz godišnjicu pogibije Šabana Šaulića i Mirsada Kerića: Edin Hadžipašić ne zaboravlja svog tragično nastradalnog prijatelja kojem je posvetio pjesmu i spot

Uz godišnjicu pogibije Šabana Šaulića i Mirsada Kerića: Edin Hadžipašić ne zaboravlja svog tragično nastradalnog prijatelja kojem je posvetio pjesmu i spot

Kako se približava februarska pogibija nekrunisanog kralja narodne muzike Šabana Šaulića i njegovog dugogodišnjeg saradnika, prijatelja i muzičara Mirsada Kerića, ponovo se kod njihovih porodica, prijatelja, fanova bude sjećanja na taj dan i na njihovu tragičnu smrt. I jedan i drugi živote su izgubili u Njemačkoj.


Jedan od onih i jedan od rijetkih ili možda čak i jedini estradni umjetnik koji je odlučio da snimi pjesmu posvećenu Mirsadu Keriću je pjevač Edin Hadžipašić.

Naime, Hadžipašić je još krajem prošle godine snimio pjesmu „Drugu mom“ u studiju Džeme Novakovića, a pjesma je upotpunosti posvećena Mirsadu Keriću.

-Dok god živim i Mirsad će živjeti u meni. Onaj ko ga nije poznavao, nije poznavao ni anđela na zemlji. Izgleda da je dragom Bogu bio miliji pa ga je prerano i veoma mladog otrgnuo od svih nas koji smo ga voljeli, poštovali i cijenili. Ova pjesma je samo jedno malo hvala za svo vrijeme koje sam sa njim proveo, za sve one naše svirke i druženja koje mi je poklonio. Autor teksta sam ja, a riječi su samo izlazile iz mene, baš onako obavijene tugom, sjetom i neizmjernom boli za Mirsadom – rekao nam je Hadžipašić.

Edin je prije nekoliko dana snimio i video za spomenutu pjesmu, a sama promocija videa najvjerovatnije će se desiti na dan godišnjice Mirsadove smrti.


Veliki potporu snimanju ovog videa Edin je dobio od njegovih bliskih prijatelja i saradnika, prije svega menadžera Hilme Peljte, gitariste Kemala Suljagića, klavijaturiste Miroslava Likara, harmonikaša Elvedina Ele Muhića, te bubnjara Nermina Hadžipašića,a koji je Edinov rođeni brat.

A, snimanju je prisustvovao i kasnije i zapjevao u dijspori izuzetno popularni i omiljeni Salmir Saki Drešković.

Onakva kakva je pjesma takav je i spot, prepun tužnih, osjećajnih i nadasve bolnih momenata.

Bato Šišić

Podijeli

Pratite nas:
Nezapamćen skandal
Bliži se suđenje T